December 31, 2010

Best Memories Created Ever @ PERDA

 Assalamualaikum.

Ni pulak masa tahun 2009..semua ni di amik bila Cikgu Lazim suruh amik maklumat kat Fort Cornwallis untuk diisi dalam kerja kursus. Heboh gila time tu. Semua pi tempat tu secara berasingan tanpa dirancang..kecuali kumpulan kami...jumpak2 kat sana ja..OMAIGOD OMAIGOD!!!! Satu kelas pegi kot. Cuba bilang...hoho. Tak cukup sorang. TAUFIQ ZULHELMY!!!!! MANA KAU????!!!!OK2. Well. Bajet buat ala ala Explorace la kononnya. Team laki lumba dengan team pompuan untuk dapatkan maklumat. Haha. Gila weh. Ingat aku apa? Mana aku larat nak lari....Dah la kena masuk dalam stor belerang. Dup dap dup dap jantung mengepam. Dah la gelap. Bau belerang plak tu. Huh. Naik pening aku. Mana la tau tetiba ja Francis Light meh cekik aku. Mati aku. Aku ni muda lagi. Tak sempat nak amik PMR lagi. Kena plak lagi masuk The Chapel..dah gelap...ruang besar tapi pintu kecik.  Penjara-penjara yang diisi dengan detail-detail tu pun dah la menyeramkan. Gelap disulami dengan kesejukan air-cond plak.Aduh aduh aduh. Dup dap dup dap sekali lagi. Aku sengsorang je kena amik maklumat. Salin la maklumat bersendirian. Orang lain amik gambar sikit-sikit n then terus blah. WHAT???? Kuang cinnamon + paprika + bunga lawang + kulit kayu manis. Nasib baik la Sallim yang baik lagi ensem lagi alim tu meh teman aku. Join sekaki salin dengan aku. Ampa semua tak. Weekkkkk. Konfem lah semua dok pi ngorat kakak cantik kat depan gate yang pakai gaun tu..huh. Jatuh saham lelaki 3 USM/2009. Dah sampai pukul 12...time makan...JOM SERBU PADANG KOTA LAMA....* jalan kaki je..mana taknya..dah ke Fort Cornwallis ni pun jalan kaki dari feri* tapi..duit aku tinggal RM 12.00 je. Waaa...ampa semua sedap-sedap je makan nasik ye. Aku makan laksa penang ja.. Aku nak nasik gak. Tapi nasib baik la Sallim join sekaki makan laksa penang dengan Azim. Hehe. At least tak lah memalukan macam yang lain tu.. haha. Kena mintak discount sebab nak makan duit tak cukup. Pak cik tu pun nasib abik la bermurah hati. Lepas tu...pegi  Muzium pulak. Besa la,...amik maklumat. Amik maklumat. Amik maklumat. Budak2 lain??? Amik gambar....BLAH. Huh. Kuang jintan manis + buah pelaga. Macam biasa la...ada jugak yang join sekaki...SALLIM. And apa yang istimewanya kat sini is kami kena ditemuramah oleh skuad EDUWEB TV. Holy cow. Sallim...wahwahwah. Orang first yang dipilih. Aku?? Macam biasalah...LARI. Azim Zaidi?? Cakap Bi..Sallim cakap Bm...about patung apa ntah yang cutie mutie dari Japan yang dipamerkan kat situ. Huh. Pecah peluh jugak la nak bagi idea dekat depa semua nak masok depan kamera. Apa kes. Kena bagi ayat BI plak tu..mementang la aku terer BI time menengah rendah dulu..tapi la ni tak dah. Azizi la ni prefer vkat BM plak ye..TAUFIQ ZULHELMY...aku nak challenge bahasa dengan hang plak ye. And then....apa lagi. Patah balik ke terminal feri. Amik bas. Ke Taman Belia. Buat apa? Apa lagi...mandi kolam la..tak yah bayar pun. Tapi sebelum tu kena konfem dengan ayah dengan mak dulu. Dah dapat confirmation baru la bley pegi. Hehe. Cantik plak kolam dia. Macam dekat hotel lagi. Tapi ruginya tak bawak baju salin. Waaaa...Yang lain mandi..aku tak. Tapi sekali lagi..Sallim always be with me ..n Haziq tu. Hehe. OOww..also Azim Yaziz. Sembahyang semua dah...soo....BALEK. Ari nak ujan nih. Dah la taman ni kat kawasan bukit. Jalan cepat-cepat. Amik bas. Sampai terminal. Balik rumah. Beli buku G3 satu. Baca atas feri sat. Belek-belek pamplet yang dah amik. And join depa semua tepi feri amik gambar. Amik bas Rapid Penang U 702. Ting tong. Sampai Permatang Pauh. Turun. Bye-bye budak-budak yang lain. Turun sekali dengan Azim Yaziz dengan Faiz. Berpecah balik rumah. N then Assalamualaikum...mak. Masuk n tidur kat ruang tamu.  PENAT.

PICTRURES OF US :

dalam bas rapid pun nak amik..huh.



pak cik....tengok kamera..senyum...tunjuk gigi sikit.. :)


Diiktiraf nih. 


Apa-apa pun...PERDA the Bebest. Penang strategik. Gabong skali....fuhhhh. Tak dapat dibayangkan. Bayangkan ja la macam dapat 10 A + or 9 A + 0r 11 A + utk SPM...

0 comments: