January 30, 2011

Shanaynay


I don't even know why I'm watching this but seriously, it really tickles me all the way from the start. Suggested by one of my classmate, Syafiq Zaki. At first, I didn't know who and what he was referring to when he kept talking about Shanaynay. Then, of course I do some investigations in Youtube and found this dirty jokes video. And really get me dirty as well. Made my day!

Hanguk


Oh no. Kaklang nak tinggal aku. Ala, janganlah pergi lagi. Nak ikut jugak. Sampai hati kaklang pergi bercuti tak ajak. Ingatkan nak pergi ke sana sebabkan kerja, tapi bukan. Tempahlah tiket penerbangan satu untuk adikmu ini. Teringin untuk menjejakkan kaki ke South Korea.
I ♥ Korea

Ditambah pula musim ini adalah musim bunga. Musim-musim bunga pun tetapi masih ada salji. Syoknya! Sudahlah seminggu bercuti di sana. Nak rasa jugak macam mana syoknya main salji dan ski atas bukit. Kaklang, tak kasihan ke pada adikmu ini? 

Penerbangan dengan menggunakan perkhidmatan Air Asia mengambil masa selama 6 jam. Mesti bengang punyalah telinga. Tekanan kan tinggi, mengikut teori Fizik. Yang kelakarnya, disebabkan South Korea itu sejuk, dan disebabkan tiada baju sejuk, boleh pula pinjam baju sejuk dari kawan dia. Takpelah. Asalkan ada baju sejuk. Pergilah bergembira dengan kawan-kawan di sana ya. Aku nak benda yang best-best kat sana. Jaga lah diri tu elok-elok. 

Dan sebelum itu, jangan lupa kirim salam kepada pelakon-pelakon terkenal di sana ye. Tambah-tambah yang berlakon dalam drama Boys Over Flowers dan rancangan Running Man. Tak tahulah sama ada mereka dapat jawab ke tak salam itu *lol*




Kyeopta <3

10 Signs that you haven’t seen enough Kdramas

Baiklah kaklang. Nanti bawak kami sekeluarga pula ya. Terima kasih ya. Nanti nak pegi ke Jepun boleh ya?  Terima kasih ya.

January 29, 2011

Glorious dan Arif

 Assalamualaikum.

Kelas GLORiOUS the bebest. As well as ARiF. Combination is GLORiFE ...sedap tak sedap tak? Lantak arr. Untuk aku je. Weekkk. Ahli kelas sehebat weh. Jangan main-main. Hehe.



Ahli GLORiOUS 10/11 ( yang stay and yang diterkeluar ):

1. Muzammil a.k.a Muz / Iban / Sumpit
2. Danial Fahim a.k.a Goffy
3. Lukman Hakim a.k.a Judge
4. Azizi Said a.k.a GG
5. Megat Zulhairi 
6. Megat Akmal Faiz
7. Aiman Wafiy a.k.a Wi-Fi
8. Luqman Sabardin a.k.a Q
9. Syafiq Zaki 
10. Affiq Abdul Rahman 
11. Rafidah Abdul Kadir a.k.a Fida
12. Farahin Johari
13. Farah Izzati
14. Sobrina Sahar a.k.a Sob / Sobby
15. Maryam Ramzi a.k.a Mary / Yam ...paling pandai
16. Zera Syazana Roslee
17. Azalini Jasni a.k.a Lini
18. Nurfatin Amira Ahmad Rasidi a.k.a Fatin
19. Iylia Farhain Azman
20. Ku Nur Mahirah a.k.a Ku
21. Zulaikha Nadwa a.k.a Zue
22. Maisarah Mohd a.k.a Sara
23. Basyirah Akharan a.k.a Basy
24. Fatin Nur Syifaa a.k.a Fanusyi
25. Nurin Faqihah a.k.a Nurin / Cahaya Masuk
26. Shazwan Shahidan
27. Siti Suliani a.k.a Lia
28. Atikah Hussin

ARiFF 2011 :




1. Nabilah Fatin a.k.a Bellatrix
2. Siti Balqish a.k.a Kikibo
3. Alia Siti Khadijah 
4. Vivian Alya Soraya Tan
5. Faizah Asyikin a.k.a Sanggul
6. Nurulnadia Zuraimy a.k.a Jumbo
7. Faezah Karim a.k.a Doraemon
8. Rajeshwary
9. Kak Siti Hajar
10. Syafiq Jamaluddin
11. Azim Zaidi
12. Amir Asyraf
13. Faidhi Fajar
14. Ganaphaty
15. Zayani Azhari a.k.a Zay
16. Taufiq Zulhelmy a.k.a Toumbo / Helmy / Soniex
17. Azizi Said a.k.a GG / Jimbo / Kyo Azizi Slazar Leon Slytherin
18. Ridzwan Arifuddin a.k.a Wan / Harry Potter 
19. Syahid...budak bajet 
20. Najaril
21. Haziq a.k.a Voldemort
22. Atikah
23. Atikah Yadzi
24. Ezrina 
25. Ummi Amira a.k.a Blur
26. Nazifa
27. Syahirah Jamil...paling heboh
28. Ain Farhana 
29. Nadhirah
30. Farhana Afifi a.k.a Jepun
31. Fara Farieza 
32. Nasyitah a.k.a Lalat

January 28, 2011

Sofwah di MRSM Beseri

Perutusan Baginda Munirah Hafiza

Assalamualaikum.


Surat ni Munn bagi beberapa hari sebelum aku keluar dari gate Beseri dengan perantaraan Nur Awatif Mohd Naim pada awal-awal pagi lagi di hadapan pintu hadapan kelas 5 GLORiOUS. Ahaha. Munn nih. Macam-macam betul la. 

GG,
Assalamualaikum GG. Woi! Perlukah pindah haa? -,- Kau ni, tak patot la, hebat sangat ke? Boleh ke kau nak biasakan diri kat tempat baru nanti? Dah la F5 kot. Act, aku baru dapat tau yang kau memang memang betol betol jadi nak pindah. Ingat kau main-main je. Tapi pape, aku harap kat mane mane pun kau, aku belaja, kita berjaya. Haha. Doalah aku kat sini selalu. FB jarang on yer! Haha. Nanti jangan sombong ngan aku. Tegur-tegurlah, tag-taglah! Aww~haha. Sorilah, surat je aku, aku segan nak cakap depan depan ngan kau.
*simpan weh - surat cinta ni-haha.
Salam.

AZIZI SAID 9 A'S SPM !
MUNN 10 A ++'S SPM !
MRSM BESERI IS THE BEST ^,^
TIP TOP result! haha!

5 Arif Domo Dumbo Jumbo


5 Arif. Tak tahu kenapa. Demam Domo agaknya. Siap dengan gelaran lagi untuk ahli-ahli kelas. Semua sama saja dengan perangai Domo.

Pening dengan gelaran tu. Aku dapat gelaran Jimbo ataupun Jimmy Neutron.
 

Dalam banyak-banyak nama gelaran, gelaran untuk Faezah adalah yang paling kelakar, iaitu Gumbo. Sekali terbaca dah macam itik gembo-gembo. Gelaran ini Nadia yang bagi. Boleh pula dia merancang nama-nama itu semasa dalam kelas Fizik. Sekejap-sekejap Jumbo, Dumbo, Gumbo, Dubo. Yang ini Faezah terlepas cakap.
Ceritanya generasi USM/Arif 2007-2011 tak seperti dulu lagi. Memang tahun akhir ini happening gila. Main itu main juga, belajar pun belajar juga. Diharapkan semua keluar dengan keputusan yang cemerlang. Amin Ya Rabbal Alamin. 


January 27, 2011

Jiwa Yang Tenang by KrafHati


krafHATI

Kunci KEJAYAAN  adalah KESUNGGUHAN kita MEMPERBAIKI DIRI dan MEMBERI YANG TERBAIK dari apa yang kita miliki.

MEMBERI itu boleh MEMBAHAGIAKAN ORANG LAIN terutamanya apabila kita mampu.

MEMBERI SEBELUM DIPINTA, KEBAHAGIAN YANG PALING BESAR  adalah apabila kita mampu MENYEMBUNYIKAN KEBAIKAN kita.

BerSYUKURlah dan berTERIMA KASIHlah dengan tulus setiap kali mendapat KEBAIKAN

DOAKAN dan BERUSAHALAH untuk membalas kebaikan orang yang telah berbuat baik kepada kita dengan apa yang kita mampu. InsyaAllah, HIDUP AKAN LEBIH BERKAT.

MAAFKANLAH orang yang berbuat buruk kepada kita. InsyaAllah, hati akan menjadi lebih LAPANG

LUPAKAN KEBURUKANNYA, insyaAllah hidup akan terasa LEBIH NIKMAT dan BERNILAI

Hidup akan jauh lebih INDAH, AMAN DAN HARMONI jika kita saling menyayangi. 

Hati manusia berubah-ubah. Saat ini seseorang mungkin marah pada kita, esok lusa marahnya mungkin REDA, malah mungkin juga akan LEBIH SAYANG KEPADA KITA

Bila dimarahi, jangan terbawa-bawa dengan sakit hati kerana kita akan rugi sendiri. Lebih baik MAAFKAN dan JANGAN BERDENDAM

Melawan kemarahan dengan kemarahan akan menimbulkan masalah baru. 

Sebaliknya, KETENANGAN, KEJERNIHAN DAN MENGAWAL DIRI KETIKA MARAH insyaAllah akan membuahkan penyelesaian. 

Kita TIDAK AKAN MENJADI HINA JIKA DIHINA, sebab yakinlah, semua perbuatan akan kembali kepada pembuatnya.

Walaupun kita telah berusaha semaksimum mungkin, mustahil semua orang akan menyukai kita.

TERUS MELAKUKAN PERBUATAN BAIK SEMAKSIMUM MUNGKIN, kerana itulah yang akan kembali kepada kita, insyaAllah. 


January 26, 2011

Hari TAK Belajar

Assalamualaikum.

 


Pagi tadi semasa di kelas kena buat Kuiz Additional Mathematics Chapter Progressions. Susah gila baq hang. Walaupun dah belajar 2 kali. Macam soalan semasa di Beseri lagi.  Memang killer subject betul Additional Mathematics ini. Tekanan bertambah bila tengok bekas pelajar MRSM Langkawi, Syahid Abdul Rahim, dapat jawab soalan-soalan itu. Pada mulanya teringin untuk bersaing dengan dia, memandangkan dia dapat menjawab dengan tenang dan aman, faham tak tekanan itu macam mana.

Siap kena perli lagi. Takpe. Aku kan steady. Tetapi hendak dijadikan cerita, kertas soalan kuiz dia melayang dan jatuh atas lantai, dan tanpa disedari aku terpijak kertas dia *lol* Ini kiranya dah macam membalas dendam. Ada 3 helai muka surat, ketiga-tiga muka surat aku pijak.
 
Dengan tak malunya, sambil-sambil buat muka bodoh lapan tak bersalah, letak kertas itu di atas mejanya semula memandangkan dia tiada di situ.  Tak berapa lama kemudian, dia balik kat mejanya semula dan masukkan terus kertas tersebut ke dalam beg. Dan aku sempat lagi, disebabkan tidak puas hati kerana masih tidak memahami cara penyelesaian untuk masalah Matematik itu, maka terpaksalah aku jumpa dia semasa kelas Physics dan cakap 
" Syahid, ajar aku soalan ni."
Dia senyum sinis kepada aku. KEJAM tahap tujuh. Akhirnya, dia keluarkan kertas yang telah disimpan dalam begnya sebentar tadi dan terkejut apabila terperasan kertas dia ada kesan dipijak. Setelah selesai ajar aku, dengan bantuan kawan di sebelah dia, mereka berusaha mencari siapakah pemilik tapak kasut itu seluruh kelas. Kantoi.

Apabila waktu persekolahan telahpun tamat, aku bercadang untuk tinggal sekejap di sekolah dan belajar bersama Taufiq. Namun begitu, Vivian, Faezah, Balqish dan Nadia datang mengganggu pula. Jadi, tutup buku dan membatalkan niat untuk menelaah pelajaran. Keluar sekolah untuk sementara dan beli Kentang Spring. Sedap. Aku beli yang RM 2.00 punya. Malu gila. Sudah la besar, panjang, ditambah pula kena mengusung di khalayak ramai. TIDAK! *acah-acah Lee Kwang Soo*

http://i00.i.aliimg.com/wsphoto/v1/441909706/110v-220-240v-15w-font-b-potato-b-font-cutter-Best-Offer-font-b-spring-b.jpg

Apa yang jadi selepas itu? SEMBANG SEMBANG SEMBANG. Tak study pun. Pastu kena pula gelaran baru untuk aku, JIMBO. Vivian bagi. Faezah sebagai Gumbo. Nadia sebagai Jumbo. *lol* Memandangkan hari pun kian menung dan Zuhur pun masih belum ditunaikan, jadi aku dan Taufiq beransur dulu. Ketawalah hangpa semua sampai lebam. 

January 23, 2011

Saya Budak Tasawwur

Untitled

Sudah lama aku mengidam untuk ambil subjek ini. Akhirnya, tercapai juga hasratku. Semasa di Beseri dulu memang berniat untuk ambil tetapi macam ragu-ragu sikit. Kebanyakan pelajar tingkatan empat ambilan kedua tak ambil pun. Takkan aku seorang yang nak ambil? Yang ambil pun cuma Nadzirah seorang sahaja. Sudahlah masa itu tak berapa rapat lagi dengan kawan-kawan perempuan dari kelas sendiri. Kawan-kawan lelaki pun tak juga melainkan cubemate sendiri. 

Tengok ramai yang ambil Prinsip Perakaunan and ramai jugaklah yang keluar dari kelas GLORIOUS untuk Akaun dan Tasawur seperti Aliah Farhah, Nadzirah, Najihah, Hanim Khaleeda. Ada lagi ke? Entah. Lupa pulak. 

Tasawwur Islam. Bergurukan USTAZAH ZALIPAH. InshaAllah. A + untuk subjek ini. Kalau kakak sendiri boleh dapat A+ untuk Tasawwur Islam, kenapa aku tak boleh? Betul tak?

Kepada semua calon SPM 2011 yang ambil subjek Tasawwur Islam, diharapkan boleh skor A + untuk subjek ini. Good luck to all of you. Just three words, ISLAM ITU INDAH. Sedangkan kawan sekelasku yang dari berbangsa India, GANAPHATY, pun boleh dapat A+ untuk subjek PENDIDIKAN ISLAM. Terkejut aku bila nampak keputusan yang terpamer di atas meja dia. Inikan pula Tasawwur. 

Baiklah. All the best to all of you.

January 22, 2011

Aku dan Sabtu

Assalamualaikum.

Today rasa macam nak jerit sekuat-kuat hati. Hari Sabtu yang menyeronokkan kembali setelah beberapa bulan tak jumpak. Flashback:

 

KO-Q
Kawat, kawat and kawat. Boleh la tahan syok. Terpaksa redah lecak dekat padang. Kasut and seluar kotor. Ow shit. PBSM. Macam biasalah. Dari dulu lagi. Kawat macam model show. Siap jalan model lagi. Cekak pinggang, jalan goyang badan. Macam Syafiq Zaki buat. BHAHAHA. Panasjugak la tengok semua ahli PBSM nih. Kalau la aku jadik commander, abis dah diorang aku kerjakan. Salah sikit...pumping. Baru la disiplin sikit dalam baris. Nasib baik la aku jadik anak buah ja. Kalau tak, nahas korang.

KELAS
So syoook. Balik pukul 1.00 p.m. tapi sampai rumah pukul 2.00 p.m. Maklumlah, bas lambat. Firstly, time BI. Teacher Sharmani tak masuk kelas. Therefore, no ORAL today. Tapi ada sorang cikgu baru masuk ajar Chemistry. Huh. Dah banyak aku lupa tajuk Chemistry nih. Pastu BM, masuk tajuk Idola. Haha. Aku tak baca abis lagi. Macam mana nak paham cerpen ni? And then Add Math, abis tajuk Progressions. Alah, simple gila tajuk nih. Syok lagi dari Logarithms. And then Physics. And Chemistry too. And balik. That's all. Easy right? Just come with 0% and back to home with 50%. Another 50% on revision.

PETANG
Tengok cerita Hindustan jap lepas sembahyang Zuhur. Apa tah tajuk dia. Zulhilmi tau la kot. Yang menyanyi atas keretapi lakonan Shah Rukh Khan. And then pukul 6.00 p.m. main dengan anak-anak kucing : Jojo and Boboy kat luar. Ow, Miki and Mutiara jugak. 

MALAM
Baca Kembara Amira sat. Sembahyang Maghrib and Isyak. Bukak Facebook. Chat dengan budak-budak Beseri. Tak disangka-sangka kena  attack. Saja nak sembang dengan Anaqi ja. Last-last Anas Shahrin, Khairul Ikhwan, Syamsul Asyraf and Shauqi Shabudin naik sekaki. Huh. Shauqi cakap aku Doraemon. APA???!!!! Rindu aku eaaa Shauqi?? Kesian. Tak dapat dengaq aku berletiaq dah. Hahaha. Therefore, aku da rekod dalam blog nih. 

January 20, 2011

Add Math dan Add Math


really????


APA???? 

Masya Allah. Kenapakah aku tak sedar selama ni? Rupa-rupanya PROGRESSIONS adalah topik paling senang dalam Add Math selain Indices and Logarithms dan Index Number. Tak pa tak pa Azizi. Try buat topik Vectors pulak. Huh. Topik yang paling menyampah time ni. Flashback....aku da belajar topik 


1.Functions

2.Quad Equations

3.Quad Functions

4.Simultaneous Equations

5.Indices and Logarithm

6.Coordinate Geometry

7.Statistics

8.Circular Measure

9.Solution of Triangle

10.Index Number

11.Progressions

12.Linear Law

13.Vectors. 


FORM 4 yang tertinggal hanyalah Differentation. Tak pa. Nanti carik Sir Mogana and belajar dengan beliau. Tapi setakat ni yang dah cover only...only Progressions??? OMAIGOD.  

January 19, 2011

SPM Target



My SPM TARGET :


        BM ................................. A +        
BI  ................................. A -
PI  ................................. A +
SJ ................................. A +
MM ................................. A +
TI ................................  A +
MT ................................. B -
BL ................................. A -
KM ................................. A -
FZ  ................................. A -


INSYA ALLAH WITH THE FAITH FROM MY LORD, ALLAH SWT


Focus More To Additional Mathematics. Trying to get more better. 

Random Post

 <3

Today rasa macam free gila-gila. Tapi tak manfaatkan masa untuk study. Blog ja memanjang. Apa kes. Okay. Malam ini aku study. Time petang-petang macam ni tak elok study. Kita kena tengok Upin Ipin je. Anyway, dah buat planner. Pertama sekali, buat homework dulu. Kemudian, buat persediaan untuk ULBS. Dan akhir sekali kena study Additional Mathematics Form 4 Chapter 1, 2 and 3 dahulu. Sempat la agaknya sebab esok cuti Thaipusam. Still building my new spirits of life and study. Oleh itu, janganlah ada sesiapa cuba untuk pecahkan spirits ini. Ada berani? Aku sepak seekor-seekor. Takut sikit takut sikit. Aku pengawas okay. Dare to try? Just forget it. I have undergoes military training for one day at MRSM Beseri. Bukan untuk berbangga tapi nak buat macam mana. 

January 18, 2011

Culture Shock

Pagi tadi semasa kelas Bahasa Inggeris. Tiba-tiba sahaja Madam Sharmani Devi datang ke meja aku yang paling kemas dalam 5 Arif itu. Aku cuba untuk berselindung, cuba untuk tidak memandang tepat ke muka beliau sebab ingatkan nak suruh pergi buat jawapan di hadapan kelas, tetapi rupa-rupanya
" are you a sarawakian?" 

Cat & Banana | via Tumblr



I'm Telling the World!


Alhamdulillah. Dengan izin-Nya, akhirnya dapat juga aku merasa untuk pegang jawatan sebagai pengawas sekolah. Tinggalkan Resource Centre Association (RCA) dan galas jawatan pengawas. Hebat hebat hebat. 

Tambah hebat lagi, guru penyelaras pengawas sekolah, dikenali sebagai Ustazah Zalipah, tawarkan aku untuk memegang jawatan Ketua Pengawas Sekolah. Pengsan. Jangan jangan jangan. Baru sahaja aku jejak kaki ke SMK Bandar Baru PERDA kena pegang jawatan Ketua Pengawas Sekolah? Tak boleh tak boleh. 
Kemudian ditawarkan untuk memegang jawatan sebagai Ahli Jawatankuasa Tingkatan 5. Okay yang ini boleh.

Kepada sahabatku, Taufiq Zulhelmy, jalankan tanggungjawab anda dengan penuh dedikasi. Aku tahu hang boleh. Dan JANGAN LETAK NAMA AKU JADIK MASTER OF CEREMONY

Apa-apapun, Insya Allah aku akan jalankan tugas sebagai penguatkuasa disiplin dengan jujur dan amanah. Setakat ni tiada sebarang masalah lagi. Semua pelajar sekolah nampaknya takut dengan Azizi Said ini.

Baiklah. Sekian. 

January 16, 2011

Last Day With BESERIAN 10.1.11

10 JANUARI 2011

Last day di Beseri. Seronoknya aku pagi tu. Akulah PUTERA BESERI di pagi Isnin tu. Tapi tak tau la pulak...yang lain sedih ke tak?? Wallahualam. 

Apa yang pasti, aku rasa begitu gembira...walaupun malu-malu sikit pasal Majlis Perpisahan tu. Part tu rasa macam MORON. Dengan bersemangat tidak sabar meninggalkan Beseri, mandi...and pakai baju kemeja MRSM yang mungkin tak kan pakai dah lepas ni. Hehe. Tapi baju biru kita pakai meh. Jadik pengawas sekolah. 

Kat kelas ari tu....macam biasa..mengharungi saat-saat terakhir sebagai student MRSM. Masuk kelas Bio Cikgu Natrah macam biasa....and kelas Cikgu Rodzi. Buat Rumusan sat. About 10.30 a.m. dikejutkan dengan kehadiran Cikgu Rahim ke kelas 5 Glorious. " Assalamaualaikum cikgu. Boleh jumpa dengan Mohamad Azizi?" Satu kelas terkejut. Lawak gila. 

Time tu berdebar-debar sikit. Amik pen sebatang and then follow Cikgu Rahim ke pejabat. Masuk ja dalam pejabat, nampak kak lang dengan mak dalam Bilik Tetamu. At last, mai jugak kakak aku yang cantik ni. 

Duduk dalam bilik tu...Cikgu Rahim and Cikgu Nordin interviu jap...and then diluluskan perpindahan sekolah. Gumbiranya aku. HOORAY!!!! Pastu ke bilik guru jap jemput Cikgu Leman and Cikgu Harun...Cikgu Harun jumpak kakak kat pejabat...tapi cikgu Leman malu-malu la pulak. Hahaha. Cikgu Leman ingatkan "kenapa kakak kamu nak jumpak saya? Saya tak de rekod Mathematics nak tunjukkan dekat kakak kamu" Tapi Cikgu Leman tak perasan yang kakak student lama dia. Hehehe. At last kakak pegi jugak jumpak sendiri Cikgu Leman. Huh. Sakan betul aih Cikgu Leman bersembang. Penat berdiri nih. 

Pastu buat sat beberapa urusan perpindahan sekolah. Time tu ramai lah yang jumpak aku kat bawah...Farahin jumpak kakak and mak. Hazirah, Husna, Fasihah, Shauqi, Anas, Nadia...jumpak aku personally kat bawah. Shauqi pulak cakap tunggu dia jap kat blok sebelum balik. Dah abis semua kes....so..apa lagi...naik ke kelas....semua budak Glorious tengok kat aku. Ahahaha..aku glamour ari tu. Pegi ke meja...kemas-kemas barang. Time tu ada Ustaz Nazaruddin. Maryam suruh aku mintak kebenaran jap nak amik gambar kenang-kenangan. Ini dia. 


 suliani and atikah jadi GLORIOUS MEMBERS :)


pose sakan bhai


normal view dlm kelas GLORIOUS


yang ni memang keja kami..hehehe


H-12 and H-13 BEBEST


wohoho..kali ni aku tabik aku ensem gila-gila. jangan jeles Taufiq

Syafiq pulak time tu bagitau aku suruh aku periksa fail hitam aku bahagian Chemistry....ada sesuatu dia letak. Tapi syarat nak tengok benda tu lepas keluar dari gate MRSM Beseri. OK2 Syafiq. 

Dah abis sesi bergambar....so..apa lagi. Bersalam-salaman and berpeluk-pelukan dengan student lelaki dalam GLORIOUS termasuk ustaz. Nasib baik lah air mata tak menitis time tu. Keluar dari pintu hadapan 5 GLORIOUS dengan lambaian tangan ke arah rakan-rakan seperjuangan yang ditinggalkan sambil berkata" BYE". Farahin nangis weh. Hahaha. OK2. Biasa la tu. Lumrah alam. 

Masuk terus dalam kereta. Lambai tangan sekali lagi dalam kereta kat Farahin and Basyirah. And then bila sampai Blok C ja....naik tangga....menuju ke arah DC 1-14...Hilmi tetiba ja bukak pintu. Terkejut berok aku. OOO...patutla...dia sakit rupanya. Dia cakap dia akan balik ke rumah jugak lepas tu. Aku terus ke bilik...berulang-ulang kali patah balik....and last sekali amik hadiah.-hadiah yang frenz bagi....sekali lagi...Hilmi bukak pintu..aku bersalam-salaman and berpeluk-pelukan dengan dia..and then..apa??? satu lagi hadiah??? Koala Bear...ooowww...so sweet. Thanxz Hilmi. Susah-susah ja. Terharu bebenar aku. 

Becoz of something problemos, so ditinggalkan sahaja nota untuk DC 1-14 and DC 1-19. Kenangan paling indah kat 2 bilik nih. Sori ek Shauqi coz tak dapat jumpak hang untuk last moment. Thanxz for being best fren ever.  

Masuk dalam kereta..sekilas pandang ke arah Blok C tercinta and then rumah Cikgu Zamri, rumah Pengetua, rumah cikgu-cikgu lain...turun kereta. Salam dengan pak cik, our guard, ya ya ya..dia pak cik aku yang sebenar.....and then keluar dari gate MRSM. Tetiba ja feeling terus berubah. Serius ni. Bukan lawak. Sayu hati pulak. Kakak pulak suruh amik gambar dia bersama sign MRSM Beseri kat depan nun. 

Lepas tu masuk balik dalam kereta.....terkenang pulak apa yang Syafiq Zaki cakap. " Azizi, hang dengarla Lagu Hold My Hand sebab lagu tu melambangkan frenship. Lagu Insya Allah dan lagu For The Rest of My Life jugak." Until today, lagu tu selalu aku dengar tetiap ari tanpa jemu. Sedih rasanya. Baru aku faham maksud sebenar lagu tu. Memang betul-betul menyayatkan hati la. FRENDSHIP GILA-GILA. And tetiba ja terimbau time hari Ahad pagi, 9 Januari 2011, time PREP pagi...aku dengan Syafiq sempat lagi nyanyi lagu Hold My Hand together. 

And tetiba ja teringat kad yang Syafiq bagi tu. Bukak je kad tu...fuh...terkeluar Duit RM 50. OK2. Aku faham. Tapi hang ada duit ke tak lagi nih? Aku risau pulak nanti hang tak dak duit nak belanja kat maktab. Isi dalam kad tu...OMAIGOD. Sayu abis. Sumpah aku nak nanges. Tapi sebab kakak kat tepi..so lupakan saja hajat. Pandai-pandai cover. And aku dah abadikan Lagu HOLD MY HAND - MAHER ZAIN sebagai lambang frendship kita. 

Thanxz a lot Syafiq Zaki becoz sudi meluangkan masa dengan aku...tak kira dekat Blok, Kelas, DS, Surau, Outing. For me, hang la sahabat sejati aku.  

REMEMBER THIS, SETAHUN KAT BESERI TAK SAMA DENGAN 4 TAHUN DEKAT PERDA. BONDING OF FRENDSHIP MORE HARDER THAN USUAL KAT BESERI.  

All the best for your future, termasuk Shauqi, Aliff Imran, Anaqi, Shafik, Azri, Hilmi, Fadly Shah, Helmi, Ikmal, Megat Faiz, Dini, Dila, Zuehaira, Munn, Awa, HOMEROOM H-13 and H-12, and semua member BATCH 26 SHAUTUL FALAH.   

Electric Shock

9 JANUARI 2011
Ingat balik malam yang tak boleh lupa gila-gila ni. Majlis Perpisahan Mohamad Azizi Bin Md Said. WHAT???!!!! Malu gila-gila nih. Biar la aku nak kuar. Tak yah la buat sambutan macam tu. Orang lain kuar tak kena buat pun. Asal aku pulak? 

Time tu ada dekat kiub DC 1-14. Study Add Math. Rajennya aku~!~! Ingatkan tak jadik la Batch Meeting. Tapi ada jugaaakkkk announcement yang bagi jantung aku ni pump gila laju. Kipas da laju dah. Tapi peluh gila-gila. 

Zulhilmi said " Assalamualaikum warahmatullah hi wabarakatuh. Perhatian kepada pelajar Tingkatan 5, lelaki dan perempuan, sila hadir ke surau sekarang. Diulang. Perhatian...." TIDAKKKKKKK!!!!!! 

Time tu ingat selamat la boleh skip majlis ni...dalam bilik pun sengsorang je time tu...baru ingat nak lock pintu bilik.....ALAMAK. Ada jugak individu nih meh jemput aku. Dengan berat hati, pakai sandal, langkah slow ja keluar bilik. Peluh3. Tunggu people. Shauqi and Shafik kuar bilik plak. ALAMAK. ABISSS!!!! Tahan telinga tahan telinga Azizi. Gila arh Shauqi. Siap gtau kat mak cik DS " MAK CIK!!!! Ada orang ni nak pindah esok!!!!" WARGGHHHH....MALU3.!!!! 

Nak langkah masuk surau pun berat ja. Ada pulak yang tarik and tolak aku. Kejam GILAAA....usha dulu. Alamak.....tirai belakang terbukak. Aku kena lawan ni. Tapi termasuk jugak dalam surau. Dengan muka tak bersalah..lantas amik tempat kat depan. Ramai gila time tu. MALU MALU MALU. Baru ja nak amik nafas, Zul panggil ke depan. APAAA!!!!!! 

Sabar la kejap. Amik mic and hembus nafas and tengok ke depan.....BAPAK RAMAI!! Anyway, thanxz coz sudi datang ke Surau At-Taqwa and dengar ceramah aku yang apa-apa ntah tu. Serius malu. Dah la hilang idea nak cakap. Yang kat tepi-tepi semua tu pulak heboh apa ntah. I mean yang dalam surau tu. Kenapa la panggil aku balik berucap kat surau tu. Aku nak lari ja dari situ...first sebab aku malu. Second sebab aku hilang topik or idea. AKU BUKAN NANGIS!!!! 

Memang ngok ngek la kalau sapa cakap aku ni gi nangis. Kesian kat Shautul Falah. Dah la BWP and LDP baru balik kem, homework tak siap lagi, penat and letih pulak....pastu kena tunggu kat surau pukul 11.00 p.m. coz kena dengar ceramah aku ni. APA!!! Well, thanxz to Zulhilmi and Basyirah coz nak jugak conduct majlis tu. And to geng kelas 5 Diligent : Dini, Dila, Awa, Zaff, Munn...and sapa lagi ntah, thanxz banyak-banyak sebab sanggup jugak jumpak aku. Hahaha.

Dini...sori tak dapat tunai janji...oooo..Nabila Huda jugak. Nanti-nanti kalau meh Penang..call la ek. Kita pegi Nasi Kandar...sedap lagi dari Nasi Carrefour ( Cafe ). And Dini...thanxz bagi key-chain tu. Zaff bagi ke? Anyway, timakasih. Tak yah susah-susah pun tak pe la. Banyak gila hadiah aku bawak balik. Semua best frenz bagi pulak tu. Terharu weyh. Cuba tengok ni. 

   Mug :  Anaqi Syazwan
Key-chain : Dini / Zaff..masih diragui
Koala Bear : Hilmi Syahmi
Pizza Hut: Affiq Abd. Rahman
Kad : Syafiq Zaki ( tak boley tunjuk..secret )

Tak ke banyak?? Memang terharu gila-gila lah. Mpa semua ni tak payah la susah-susahkan diri. Anyway, timakasih banyak-banyak. Tersemadi nama mpa semua kat benda ni....oo ya..da dinamakan dah...MEMORIAL FRENDSHIP d BESERI