April 17, 2011

Miss You Miss Blog ~~~

Okeh. Time to say gud bye. I will missing you and my blog. Apa boleh buat, SPM kan dah dekat. Mana boleh keja dok online ja. Ingat la sikit masa depan nun di sana. Ingat senang ke nak grab pangkat pakar bedah ? No no no. Kena la struggle betul-betul. Kali ni tak memain lagi ye bebudak kelas ARIF yang suka mengata " muka hang memanjang online ja ". Tension betul bila dengar. Dah pasang azam dan tekad nih. Lepas ni nak mem'bz'kan diri dengan study-solat-study. Kalau ternampak post yang later, that's mean GG curik-curik masa online. Lepas ni memang busy gila-gila. Tak sempat nak menghadap komputer. Yang tau hanya menghadap buku rujukan, homework, 'tesis' * tipu ... and 'appointment' * tipu....


Khamis ni baru nak start gi tusyen FIZMA kat Summit BM. Belajar balek Form 4. Join Kak Hajar, Nabilah and Azim gi tusyen tue. Selama ni lenggang je kan. Now, haaa..amek kau Azizi. Buat apa buang masa kat rumah dengan makan, online and tidur. Result : I'M TOTALLY FAT RIGHT NOW. Bagak gemuk. Mak and cousins pun cakap gemuk. Arghhh...geram betul. Kucing Miki tue lagi gemuklah. Eloklah. Tuan and kucing sama naik. Okeh. Dengan mem'bz'kan diri, nampaknya tak de lah masa nak makan. Hehe. Ada chance yang terbuka luas. Wait wait wait...apa yang GG merapu nih ? 


And owh, baru tadi Shafik call. Semalam pun dia call jugak. Intro dia berbunyi * Kami dari Hot FM....benda yang sama GG dengar sejak semalam lagi. Alasan nak kenakan Panggilan Hangit kat GG lah tue. Apakah. Tak jadik la weh. Dengar suara pun dah tau gelak-gelak dari belakang. Haha. Ingatkan sapa. Shafik lah. Hahai. And bukan sengaja eh tutup telefon. Telefon cikai cap ayam. Memang arh cepat rosak. Serius tak dengar apa yang hang cakap Shafik. Bukannya takut dihangitkan dalam Panggilan Hangit tue. Anyway, thanxz a lot ye coz telefon ex-Beserian nih. Hehe. To Shauqi jugak. Thanxz. Ingat lagi kat GG nih. Hehe. * Tersipu-sipu. Rindu kat GG lah tue. Haha. Best CubeMate ever lah mpa nih. Hope dapat jumpak mpa lepas SPM nih. Best of luck for you...and others. 

OKEH BL0G, FB, FESBUK, HI-5, TUMBLR, TWITTER, MYSPACE, TAGGED, SCRIBD and apa lagi ntah. Tak ingat. 


gonna miss mpa semua untuk sementara nih... ^.^

April 16, 2011

Alamak. Lidah Terbelit.


Macam mana nak buat ni ? Lidah terbelit pulak. Tu arh. Gatal nak cuba lagi. Kan nak cakap pun susah. Apakah. Nak try kah untuk membelitkan lidah ? Try jap. Jap je pun. Tak lama arh. Meh kita tengok perkara untuk membelitkan lidah dengan guna ayat membelitkan lidah. * Ni lah dikatakan ayat keling =.=

Methods :
1 ) Baca ayat selaju-laju-laju-laju-laju and laju-laju-laju-laju-laju 3.0 X 10^8 ms-1 yang mungkin. Ada beran ? Cuba lah. Cakap banyak. Ingat terer sangat lah tue. Weeeekkkk. 


2 )   Peter Piper picked a peck of pickled peppers.
A peck of pickled peppers Peter Piper picked.
If Peter Piper picked a peck of pickled peppers,
Where's the peck of pickled peppers Peter Piper picked?
3 )   I saw Susie sitting in a shoe shine shop.
Where she sits she shines, and where she shines she sits.

4 )  How can a clam cram in a clean cream can?
5 )  She sells sea shells on the sea shore;
The shells that she sells are sea shells I'm sure.
So if she sells sea shells on the sea shore,
I'm sure that the shells are sea shore shells.
Puas ati ? Haha. Kesian. Lidah terbelit lah. Sorry ye. Tak dak niat. Just enjoy this Saturday. Bye. * berlalu pergi dengan cepat coz takot kena baling dengan kerusi batu zaman batu dunia batu. Oh no ! Tanganku dah kematu. Kucingku mencari kutu kat kepala batu anak kucing kucingku. 

I Heart Narnia, With Harry Potter and His Dark Material



Haiiih...Harry Potter pun dah nak habes dah. Bulan 7 ni titik penamat filem Harry Potter. Nak buat cam mana. J.K. Rowling buat novel dia sampai The Deathly Hallow ja. Hurrm. Sedih sedih sedih. Harry Potter plak, mengembara la banyak lagi. Ingat nak kawen dengan Ginny je, apa kes. Samalah dengan Ron dan Hermione. Yang You-Know-Who pulak sebok sebok nak kembangkan kuasa jahat. Apakah. Ko ingat ko bannnyaaaaakk best ? Gi mampus arh Voldemort. Ko dengan Death Eater ko same je. Perangai giler-giler segiler Bellatrix Lestrange. 

~~~BUT~~~

Harry Potter telahpun terganti dengan citer Narnia. Yeahh. You know what, GG loves fantasy + actions + adventure movies. LOL. Ntah la. Da memang suka, nak buat cam mana. Cara penceritaan dia sangatlah best. Ada la jugak unsur-unsur saspens and sedih. Lagu dia paling syok. Sebab tue lah GG bubuh kat belog GG nih. Best kan ? Kalaulah betul-betul wujud dunia Narnia, hohohoho. Nak je aku jadik Raja Narnia, boleh transform jadik naga berapi....wowwww and kawen dengan Susan. Ehem ehem. Okeh. Anyway, Harry Potter ada 7 kisah, macam tue jugak lah dengan The Chronicles of Narnia. Tak caya ? Meh nak senaraikan kat bawah ni. 


  • The Lion, The Witch, and The Wardrobe ( 1950 )
  • Prince Caspian ( 1951 )
  • The Voyage of the Dawn Treader ( 1952 )
  • The Silver Chair ( 1953 )
  • The Horse and His Boy ( 1954 )
  • The Magician's Nephew ( 1955 )
  • The Last Battle ( 1956 )
Kan kan kan ? Percaya tak lagi ? Hehe. Tapi tak disangka-sangka betul la. Novel ni rupanya mendahului Harry Potter kot. At the Middle of 90. WOW. Awesome. Therefore, kena la hargai karya C.S. Lewis. Kalau tak, tak kenal lah Narnia. 

Besides that, still waiting for the series His Dark Material. " Mana filem nih ??!!! Tak kuar-kuar lagi since 2007 ari tue ? Huh. " Dah penat menunggu..tak kuar-kuar lagi ? Kata nak kuar tahun 2010, tapi mana ? Ni yang geram nih. Huh. Citer yang best macam tue mana ada orang boleh terlepas deh. Giler arh sapa yang terlepas citer yang macam tue. 


  • The Golden Compass / The Northern Light
  • The Subtle Knife
  • The Amber Spyglass
Manakah anda menghilang hah ? Tak pe GG. Sabar sabar. Nanti lepas SPM, GG nak beli semua novel Narnia and His Dark Material. Hurrgghhh. Saket ati. Harry Potter, Narnia and His Dark Material..memang BEST lah. Memang tak dapat lupakan. 



***diminta paused dahulu lagu yang tengah play kat dalam blog nih***

And owh, baru tahu. Rupanya The Subtle Knife dah keluar time 2009 ari tue, tapi sebab ranking box office kat US tak best, sebab tue la tak dikeluarkan ke antarabangsa. Hurm, ni yang sedeyh gila-gila nih. Nak buat macam mana kan. Haisshhh. Kesian Philip Pullman. Buat penat-penat je novel, tapi filem yang keluar tak best. Huh.

Kontroversi Anak Ayam