May 30, 2011

Darul Sunnah + - Pulau Legenda

27 Mei 2011 

Time pagi, haha. Syoknya nak pegi holiday. Syoknya syoknya syoknya. Ye la, dah lama membina badan dan menconteng paper exam, at last, dapat naik bas !!! * Syoklah tue ?? Tapi terpaksa skip Sambutan Hari Guru, hurm. Ni yang lemah ni. Baru nak bagi hadiah kat cikgu-cikgi, tapi .. tak pa lah, asalkan dia bahagia. Kat depan pondok pak cik guard, Ustazah Zalipah dengan Kak Nana Gadis Melayu 3, cikgu Norizan, cikgu Rafizah and her children and  geng-geng PKS dok berhimpun dengan girang dan senyum meleret kat setiap sudut. 


Tapi saya ... ARGHHHH !!! Beg baju terkoyak sikit. Hai. Dah la cuti 3 hari 2 malam. Abes la abes la. TAK PA TAK PA. Tenang GG tenang. Bas sampai. Yeayyy !!! Jom jom. Faidhi Fajar tolong chupp kan tempat saya  dan Taufiq. Apa lagi, berserah je lah. Hehe. Dapat jugak tempat belakang. Alhamdulillah, yang junior dibuli, depan lah ye. Haha. Naik bas. 

Posing dengan buku WO AI NI ALLAH. 

Rentas PERDA, Kepala Batas, S.P, and then turun makan kat Gurun, and then rentas lagi Alor Setar and at last, tempat lama saya, PERLIS !!!! I LOVE YOU !!! Mencari-cari SMK Agama Perempuan Kangar. Mana nie ? Maklumlah, jalan Kangar berbelit-belit sikit. Sejam jugak la mencari-cari sekolah tu, at last, jumpak jugak dengan tanda bangunan SMKAP. Alhamdulillah. Turun cover-cover sikit. Maklumlah. Sekolah orang. Hehe. Sampai-sampai terus mendaftarkan diri, ada taklimat sikit kat kantin, and then makan lunch, letak beg kat rumah PKS and terus pergi ke Masjid Syed Alwi kat sebelah tu. Bagak lawa masjid dia. Tapi tak dak tempat nak sembahyang la. Penuh. Ye lah. Sembahyang Jumaat la katakan. So, apa lagi, amik wudhuk cepat-cepat dan terus sembahyang di tempat yang boleh, although panas dan di luar masjid. Pastu, balik SMKAP, salin pakaian, pergi pulak ke Gua Kelam, lalu jalan nak ke Kedai Borong Din, and then dah sah la MRSM BESERI kat depan!!! Masha Allah. Rindu gila kat MRSM BESERI !!! Dapat tengok dari luar je lah. Takkan nak ajak driver bas dengan rombongan singgah MRSM ? Ustazah tetiba ja panggil nama aku kuat-kuat and then semua rombongan tengok aku. Bagak malu tapi excited terlebih. Huhu. Sedihnya tak dapat singgah. Pusing ke kiri pulak, nampak la masjid yang selalu dok pi sembahyang Jumaat tu. Huhu. Terus-terus saya meng'text' Iekara and Kak Syuhada. Restoran Tok Mek kat kanan, Timah Tasoh kat kiri, Wang Mu kat depan, and lastly sampai Gua Kelam 2. 

Kat depan Pintu Masuk 

Dengar penerangan sikit. 
Ustazah ngan Kak Nana 

Asalnya nak naik kereta api yang disediakan, tapi dah tak dibenarkan atas sebab-sebab tertentu. So, jalan je la kaki menyusuri Gua Kelam 2. Sungguh indah ciptaan Allah. Dapat tengok proses pembentukan gua, tempat perlombongan bijih timah dan sebagainya. Pastu pegi Padang Besar, haha, just jalan-jalan ja. Biasa je barang dia. Maklumlah, dah selalu menyinggah time kat Beseri dulu. Balek ke SMKAP guna jalan kat Chuping. Lawa lawa.

Presentation SMKAP

Malam tue pulak ada Malam Kebudayaan. Syoknya persembahan budak-budak SMKAP. Makan nasi, pulut pelam harumanis. Sedap-sedap. Balik rumah PKS baca surah Ar-Rahman, surah al-Waqi'ah dan surah Al-Mulk, Al-Quran diberi oleh SMKAP. Bacaan diketuai oleh Faidhi Fajar dan Azizi Said. 

28 Mei 2011

Pagi-pagi lagi bangun pegi solat Subuh, berkemas diri dan beg. Pukul 7.30 pagi, berkumpul di kantin, buat aktiviti sikit. Cayalah Taufiq !! Juara PERDA tu. 


Pastu buat EXPLORACE. Arghh !!! Cari gula-gula punya pasal, abes muka saya dicelup tepung. Ahak ahak. Terbatuk kejap. Aktiviti pagi tu tersangat syok. Cayalah SMKAP. GO GO SMKAP. And paling penting, denda 1 X siput =  sedut dan 1 X parkinson = parkinson. Haha. Tambah-tambah apabila grup PKS SMKAP yang buat. Haha. Lawak-lawak. 


Team 05
Kat Kota Kayang

Pastu dah abis semua, bergambar and bersalam-salaman bagi perempuan. Kemas barang and bye-bye SMKAP. :( Singgah pulak Muzium Kota Kayang. Sangat besar plus best. Untung saya pegi. Banyak ilmu yang dah belajar. Pastu tunggu feri, naik feri and berhibur sesama sendiri. Sampai Langkawi pulak !!! Pastu tetiba je terus pegi kedai jual gamat. Saya tak turun sebab mak pesan jangan beli apa-apa. So, tak beli lah. Pastu singgah Makam Mahsuri. Owh, baru saya faham cerita sebenar Mahsuri walaupun dah lama menyinggah Langkawi. Ye lah, ada ditayangkan lakonan drama TV Mahsuri yang diorang punya sendiri. And then tengok Kak Nana posing sakan kat depan pelukis yang melukis. Naik bas pulak, and then sampai Tanjung Malie Resort kat Pantai Chenang. Melepak dalam bilik sementara yang lain pegi main ombak pantai. Malam tu pulak buat sikit BBQ and Malam Kebudayaan. Kumpulan saya dapat number 2. Boleh la tue dengan lagu Green Day - 21 Guns. Kami sporting, sebab tue la dapat marks 15/20. Hehe. 

Nana ngan potret dia. 


Dil To Pagal Hai

29 Mei 2011

Pagi-pagi lagi kena ketuai solat Subuh. Pastu get ready untuk senamrobik and build-a-castle. Hohoho. Syoknya dapat main pasir +  air laut. Pastu baru la cari makan. Makan pulak kat tepi pantai. Syoknya. Indahnya hidup. Enjoy your life bak kata kak kat SMKAP. Balik bilik, mandi sikit, dan terus packing barang and pegi Underwater World. Syok gila. Paling syok dapat tengok sea lion ( Imah ) and penguin. Dah tu, amik barang, naik bas, melawat Marina Bay, Galeri Perdana and Pekan Kuah. Beli sikit-sikit coklat dan terus ke Jeti Kuah. Main game ngan Gana Pathy. Naik feri. BALIK.  

May 22, 2011

Pelaksanaan Perjanjian 20 Mei 2011

Baru-baru ni, satu perjanjian telah ditubuhkan dan dilaksanakan hasil rundingan daripada pemimpin-pemimpin negara untuk tahun 2021. Beberapa manifesto dan cadangan telah dilontarkan dan ditandatangani secara rasmi oleh pemimpin-pemimpin tersebut. Perjanjian 20 Mei 2011 secara rasminya dicadangkan oleh seorang pemimpin wanita yang dikenali sebagai Ir. Dr. Hajjah Nabilah Fatin binti Ghazali dengan kerjasama Dato' Dr. Haji Mohamad Azizi bin Haji Md Said, Datuk Seri Haji Azim bin Zaidi dan Yang Amat Berhormat Hajjah Siti Balqish binti Zulbahrain.  


Perjanjian bertulis ini secara rasminya juga ditulis oleh Ir. Dr. Hajjah Nabilah Fatin binti Ghazali dan dipersetujui oleh ketiga-tiga pemimpin yang terlibat. Antara manifesto yang telah dicadangkan antara keempat-empat pihak ialah : 
  • bangun awal untuk study, iaitu seawal 4 pagi setiap hari Isnin hingga Jumaat tanpa berhenti dengan syarat Dato' Dr. Haji Mohamad Azizi bin Haji Md Said haruslah kejutkan ketiga-tiga pemimpin lain dengan menghantar miss-call atau mesej. 
  • tidak dibenarkan sama sekali online kecuali hari Ahad sahaja, tetapi dibenarkan online sekiranya ingin belajar secara online di YouTube ataupun di mana-mana laman sesawang. 
  • tidak dibenarkan tidur atau belajar pada waktu petang, tetapi dikehendaki mengisi waktu-waktu petang dengan aktiviti-aktiviti yang berfaedah. 
  • pada cuti akhir semester satu, semua pemimpin dikehendaki menyiapkan segala tugasan yang telah diberikan dan menyelesaikan buku-buku latihan yang telah ada dalam masa 2 minggu itu juga. Pihak yang paling banyak menyiapkan buku latihan dikira sebagai pemimpin yang berkaliber dan berketerampilan. 
  • selepas tamat sesi pengajaran dan pembelajaran, setiap pemimpin dikehendaki untuk stay back di lobi SMK Bandar Baru PERDA. 
  • pemimpin hendaklah melaksanakan tuntutan-tuntutan agama sepertimana yang telah disyariatkan dalam Islam. 
  • pemimpin yang melanggar salah satu atau semua perjanjian di atas akan dikenakan hukuman yang setimpal, iaitu memberikan setiap pemimpin yang terlibat sebiji coklat yang berharga tidak kurang daripada RM 2.00. Sekiranya didapati pemimpin menipu dalam urusan hukuman, wallahualam, hanya Allah S.W.T. sahaja yang dapat membalasnya. 

GO SPM, GO GO ! 

May 19, 2011

Me On Exam.

Semenjak dua menjak minggu exam ni, hohoho saya termata tension. So, saya curik-curik jugak nak update blog saya walaupun terlampau busy. Mungkin ada orang akan kata, eh...kau gila ? Haha. Ntah la. Dalam minggu exam nih, hurm, soalan yang paling saya suka, yeaayyy !!!! MODERN MATHS !!! Tapi baru je tadi fade up coz ADD MATH !!! Huhu. Hurm, Isnin ni ada Physics, Selasa ada Bio. Halahai. Jap nak tension. Anyway, ditambah lagi dengan result History yang apa-apa ntah. Habislah taraf saya untuk History. Waaa...

Pasni nak buat betul-betul. Azizi, come on la. Bak kata Ganapathy Munusamy, SPM 179 hari je lagi dari hari ni. APA ??!!! OMAIGOD OMAIGOD OMAIGOD. Macam mana pun, kena jugak la buat ni untuk future yang lebih baik. Saya nak jadik doktor . Doakan saya. 

Insha Allah, saya akan buat yang the best. Azizi the best. Azizi the Great. Chaiyok chaiyok Azizi. You're totally awesome one. You can do it. Huhu. Okeh. Tension dah kembali. Tapi nasib baiklah esok exam PJK saja. Haha. Tak kira pun dalam pointer. Fail pun tak pe. Hehe. PJK is about physical, not writing. Rite ? Okeh whatever. 

May 16, 2011

Saya Sayang Cikgu Saya !


When we stride or stroll across the frozen lake,
We place our feet where they have never been.
We walk upon the unwalked. But we are uneasy.
Who is down there but our old teachers?
Water that once could take no human weight-
We were students then- holds up our feet,
And goes on ahead of us for a mile.
Beneath us the teachers, and around us the stillness

Alhamdulillah. Dah satu tahun berlalu. Saya masih ingat akan ucapan saya kat Cikgu Natrah Mat Arif kat MRSM Beseri dulu. Orang pertama yang saya ucapkan. Time tu hari Ahad, ada kelas Biology untuk preparation Final Semester I Exam. Pagi-pagi lagi. Hurm, terimbau kenangan bersama cikgu Bio sendiri. 

Anyway, masa yang dah lepas tu menjadi pendorong untuk kita buat dan terus buat. Alhamdulillah, saya rasa sangat berpuas hati kerana dapat mengucapkan SELAMAT HARI GURU untuk cikgu-cikgu saya sejak hari Sabtu yang lepas. Rasa sedih pun ada sebab tak mampu tunaikan hasrat cikgu. Saya rasa sangat bersalah atas sikap saya.  

Kenangan kat SK Permatang To' Kandu, SMK Bandar Baru PERDA, SMS Kepala Batas, MRSM Beseri. Hurm, boleh tau kan berapa banyak cikgu-cikgu yang berbakti untuk kemajuan saya ? Semangat cikgu untuk mendidik kita masih lagi misteri. Biarpun pendapatan yang tak seberapa, tapi semangat tu terlalu bermakna, atas keikhlasan hati. Profesyen keguruan sememangnya saya banggakan. Saya tabik cikgu-cikgu saya. Tahun ni saya tak mampu memberikan sebarang hadiah, agaknya, sekadar ucapan dari mulut saya sahaja. 

Ucapan cikgu-cikgu yang bermakna dari FB, memang MISTERI. Doa cikgu berkekalan sepanjang zaman, biarpun kita bekas  pelajar. Saya sangat berbangga dengan tugas guru. Ganjaran pahala daripada Allah melimpah ruah. Pendidikan sepanjang zaman. Masya Allah. 

Zalipah Jaafar 14 May at 14:42 
tq..................kejayaan pelajar adalah kebangagan kami....
Rodzi Hj Abu Hasan 14 May at 15:18 
Terima kasih. Selamat maju jaya.
Izzana Ishak 14 May at 16:10 
Tq, Zizi. Semoga berjaya dalam setiap bidang yang diceburi.Insyaallah.
Ummi Khadinah Salleh 14 May at 16:31 
tq azizi ingt kat cikgu2... ckgu cm membimbing dan segala terserah pd usaha awk.. smg terus maju smp dpt kejayaan yg lbh gemilang
Azizi Said 14 May at 17:35
:)
Rafizah Mohamed Meah 14 May at 18:19 
terima kasih. cikgu doakan yang terbaik untuk azizi.Alhamdulillah.
Norliliwati Mustafa 15 May at 15:00 
tima kasih kerana masih mnghargai jasa cikgu2..sesungguhnya kejayaan anak2 murid adalah sbuah hadiah yg paling brmkna dlm hidup sorng guru...slmat maju jaya dlm kehidupan..
Azizi Said 15 May at 17:42
:D hehe.
Zaida Halim 15 May at 23:33 
tqvm....tiada orang yang bodoh...cuma ada yang tidak pandai jika malas berusaha...apapun cikgu yakin zizie akan berjaya dgn usaha yg gigih...
Nazarudin Othman 16 May at 08:55 
wakakaka tq azizi
Nazarudin Othman 16 May at 08:56 
moga awk pun akan berjaya di mana awk berada dunia dan akhirat
Ernyza Rosianti 16 May at 10:32 
terima kasih azizi....biarpun kita insan biasa...tapi mampu mencipta kejayaan yang luar biasa.good luck k..
Siti Asmawiyah 16 May at 15:38 
tq azizi ingat kat ckgu.. doa ckgu sntiasa tuk ank2 didik ckgu.. wish u best of luck..
Azizi Said 16 May at 21:25
cikgu zaida : betul2. saya sokong.. :D
ustaz naza : insha allah. amin !
cikgu ernyza : :D ya cikgu!
cikgu asma : TQ. :))


Last word, GURU SAYA THE BEST. GURU MALAYSIA THE BEST. SAYA SAYANG CIKGU. ALL MY HEART FOR YOU TEACHERS. 

May 14, 2011

Orang Tua Tukar Jadi Kanak-Kanak RIBENA !!!

Masya Allah. Apakah yang saya merepek ni ? Orang tua pun boleh tukar eh ? Mustahil. Tak logik. Karut. SAYA TAK PERCAYA. Titik. Anyway, apa yang menyebabkan orang yang dah besar gedabak boleh tukar jadik kekanak ribena ?!! Saya terlalu pening. 


ARGHH ! Saya geli giler. 


Nak tau tak kenapa fenomena ni boleh jadik ... sebab .... tercetusnya minda manusia ni untuk hasilkan sebijik MACARONS yang agak mahal la. Asal dari France. Wah. Dari France. Selalu dimakan time waktu petang, pekena dengan kopi ke, tea ke, fuhh... sambil hirup udara Perancis atas beranda rumah. WAH. Saya suka saya suka *over. Kalau kat Malaysia nih, harga sebijik pun dah mahal, plus minus RM 2.00. Mahal tak ? Ye lah, dah la kecik, tak berapa kenyang sangat. Tapi comey comey. Halahai. Ngidamnya. Tue la dikatakan orang tua tukar jadik kanak-kanak ribena, bila nampak ja macarons, jadik gelabah kera. Saya menaip ni pun disebabkan Nuffnang memanjang iklankan benda yang menggeramkan ni. Tapi, tau ka MACARONS tu apa ? Ni ha. 

OMAIGOD! Saya pun mahu. 


Nampak macam Dorayaki. Tapi bukan. Hurm. Alamak. Ngidam dorayaki la pulak. Tak pa lah. Nanti pegi jusco beli tiga. Tapi tau ke macam mana nak buat benda ni ? Haha. Agak renyah di situ dan saya pun macam renyah nak menaip. Sebab tu lah mahal agaknya. So, saya just bagi link ke blog ni. K ? Jangan salahkan saya kerana saya malas nak menaip. Haha. NAK MACARONS ? RESEPI SINI. Kalau dah dapat buat tu, jangan lupa kirim kat saya ye. Hehe. Saya tau anda memang seorang yang BAEK. So, jangan nak kedekut. Bak sini. :P Anyway, saya nak ending post saya ni dengan mouth-watering tengok gambar kat atas tu. Haha. OK guys. Don't forget to comment below ye. 

May 09, 2011

DAKWAH DARI SAYA.

By the way, ASSALAMUALAIKUM W.B.T.



Saya sangat terkejut bila abang saya cakap benda ni. And benda ni saya ambik dari wall FB abang saya. And my reaction is WHAT ??!!! Saya percaya dengan benda nie. Saya mintak reader tolong percaya benda nih. Okeh, saya nak buktikan, kenapa anda percaya pukul something-something and bila mai time Maghrib, anda kena bukak posa walaupun masa bukak posa tue tak tau lagi ? SEBAB APA ? Kan kan kan ? Ni bukan ramalan macam 2012. Kalau anda masih berdalih dengan kenyataan ini, dah ternyata anda dikaburkan dengan usaha-usaha gelap YAHUDI. Jangan gelak. Saya terlalu serius sekarang ini. Saya hampir takot and even menangis akan kebodohan saya. Saya langsung tak ambik tau benda nih. Sedangkan Rasulullah S.A.W. telah berpesan umat Islam harus menguasai 3 benda ja, that is berenang , , memanah, and menunggang kuda. Dalam kata-kata Nabi Muhammad nih, mesti ada logiknya kan tentang our future. Kalau tak, masakan Rasulullah cakap macam tue. Dalam hati anda mesti pernah terlintas : naik kuda ??!!! eee....old fashion. yuckss !! That's mean anda BONGOK. Sori. Harsh word. Functions tiga perkara ni kerana bila planet Nibiru melintas di langit Bumi, that is cahaya kemerah-merahan di langit , petanda kiamat tu, akan ada satu perkara yang terjadi iaitu all electronics are dead. So, no more computers, no more vehicles, no more e-pay, no more moneys * ye lah..duit la ni pun keluar dari ATM. So, there's no more. We become to the basic. Just one thing that we use is our energy and DINAR EMAS and DIRHAM PERAK. Tu lah satu-satunya kita guna. No more electronics ! Macam kad kredit, even though orang putih nowadays menghapuskan duit kertas ! And beli dinar and dirham tu. That's mean depa dah tau semua ni. Kenapakah kita masih nak keras kepala ? Pernah dengar pasal Armageddon ? Pernah kan ? Peperangan antara umat Islam and non-Islam akhir zaman bila lintas Planet Nibiru kat langit Bumi. Okeh. Ni lah fungsi sebenar Baginda S.A.W. suruh kita kuasai 3 perkara tu. Nak perang pakai apa ? Guns ? Bazooka ? MANA ADA ! NO MORE ELECTRONICS ! Therefore, MEMANAH .. that's the only way termasuklah guna pedang anad whatever macam peperangan NABI MUHAMMAD dulu menentang kaum-kaum yang ketegaq tu. Orang putih la ni pun dok sibuk buat pedang dari titanium, apa fungsi dia ? Sebab dia tau benda ni akan jadi. Tak caya ? Cuba kaji sendiri. And tak pelik ka kenapa orang putih selalu ajaq anak-anak depa dari kecik lagi berenang, naik kuda and even memanah ? CUBA TENGOK ! Sedangkan kita umat Muhammad S.A.W pun tak buat, depa pulak buat apa BAGINDA suruh, tak sedarkah betapa JAHILnya kita ? Dari awal depa dah kaji benda ni mesti jadik, dalam Al-Quran pun dah kata. APA YANG NAK DIBANGKANGKAN LAGI ? Therefore, peperangan kita dengan non-Muslim hanyalah to the basic. Like what Muhammad do. Because there is no electrics and electronics appliances anymore. How about kereta ? NO ! Just bicycle because we use our energy, right ?

Kemunculan Imam Mahadi untuk membantu umat Islam. Imam Mahadi now adalah remaja. But no one knows. Maybe he is one of us. How about NABI ISA A.S ? Untuk membunuh orang yang still mengamalkan sistem riba. Paham tak ? Maksudnya, riba yang kita dok amalkan la ni, macam faedah, bunga, saham, ASB. Tu lah riba. Cuba pahamkan konsep riba and contoh-contoh dia tu ? Ada kaitan kan ?

And then, kemunculan DAJJAL pula, dikatakan sangat HENSEM ! MASYA ALLAH ! Siapakah pengikutnya yang paling ramai ? Of coz la perempuan. Ya. Perempuan2 di luar sana. So, diminta anda kuatkan akidah, iman and all of that about Islam. DAJJAL ni geliga tau tak. Banyak taktik dia nak kenakan kita. So, beware of it.

And dimintak perempuan-perempuan yang MASIH TAK MEMAKAI TUDUNG kat luar sana, diminta pakai ye. Saya tak nak dimasukkan ke neraka atas sebab tak tegoq mpa. Saya dah cuba. Alhamdulillah. We are part of family. Semua umat Islam adalah bersaudara. Jadi, apa gunanya saudara ? Paham-pahamkan.

And lastly, about Malay, yes, we are, MELAYU . BUAT APA NAK RASA RENDAH DIRI SEBAB KITA MELAYU ? We are the great. Kita hebat * bak kata Syafiq Jamaluddin. Kita adalah segalanya. Kajian nih, kajian, DNA kita adalah sebahagian dari DNA Nabi Ibrahim A.S. Tak percaya ? Cuba kaji sendiri. Therefore, we are a part of Rasulullah S.A.W. MASYA ALLAH ! I'M TOTALLY PROUD OF IT ! JUST WANT TO BURST INTO TEARS ! Kisah Nabi Sulaiman pun ada cakap orang yang bina istana baginda. Right ? Tu lah kita. Ya. Melayu. Kita adalah pakar dalam segalanya. Mustahil baginda jemput kita buatkan istana sedangkan masih banyak lagi bangsa lain yang boleh buat? Percaya tak ? Nak buktikan kah ? OK. Kenapa nelayan-nelayan kita tak pernah guna kompas bila keluaq ke laut, even though jauh dari darat ? Tapi bangsa lain tetap guna kompas? Tu lah buktinya. Kita pakar. And buat apa kita nak agungkan piramid yang ada kat Mesir yang dibina FIRAUN LAKNATULLAH tu ? Kita pun ada ! Tak percaya ? OK. Ni masih dalam kajian, we have the great great great great pyramid ever. DALAM SOUTH CHINA SEA.

Pernah tak terfikir tentang sejarah penubuhan Melaka ? Islam datang ke Melaka ? Pernah tak ? Syeikh apa ntah yang datang tu. Beliau dapat perintah dari Muhammad S.A.W. Melayu. The pure heart one. Senangkan kita terima Islam sebagai agama kita. Menolak agama Budha. Even though Sultan Melaka time tu pun mimpi akan Nabi Muhammad s.a.w. And bila dah bangun pagi, dia dah dikhatankan. This is totally like a miracle. Bangsa Melayu adalah bangsa terbaik di dunia. Rasulullah Tapi sebab apa kita jadi macam ni ? Sebab kesan dari penjajahan. So, come on guys. BACK TO THE BASIC. WE ARE MALAY ! WE ARE ISLAM !

So, ingat perkara ni : MEMANAH, BERENANG, MENUNGGANG KUDA. 

AND TOLONG JANGAN BERDALIH. JIKA TERBIT PERSOALAN SEPERTI : KITA TAK BOLEH PERCAYA BENDA NI SEBIJIK-SEBIJIK....AND WHATEVER... that's mean something memainkan fikiran anda. HELLLLOOOOO GUYS ! THIS IS WHAT MUHAMMAD TOLD TO US !

May 08, 2011

Saya Sayang Mak Saya ~!~!

I'm waiting for my mak. Hurm, 7. 20 p.m. Owh, maybe she is travelling back to this Pearl of the Orient. Mak, I just want to say Happy Mother's Day lah. :) Anyway, I'm waiting for your keropok lekor, T-shirts, and whatever from Kelantan. I will stay up this night cause I'm waiting you, mak. I will get you at the front of STO Cafe. Hurm. 

I have decided that I wanted to make some cakes for your special day, but sorry mak, I totally forgot about t. OK. I have plan B anyway. I just want to hug you and kiss your cheek because I have you. For me, you are too beautiful enough. You're anything for me, and I'm your son. Just thanks to Allah and you for give me a chance to survive on this extremely 'little world'. 

Without you, I maybe doesn't have any truth one, or maybe bad one. Hehe. The real thing is, I have you, and therefore, I love you. I'm your son, your weak son, your weak child. Please lead me to the light. Lead me to the truth of life. I want the pure one. Pure Islam. I'm totally low in Iman. I feel that I'm totally hollow. There's something running in my mind. I'm just thinking, am I munafik ? Am I ? Mak, help me ! I'm feel sad about it. Lead me to the basic. 

Anyway, mak, Mother's Day just a special day. But I have you all days, months and years. For me, you are totally mean to me. Mean for everything. So I never said I will make you happy if Mother's Day just turn on. That's totally weird + wicked one. That's not what Islam had told us. 

For this special day, just want to say : 

HAPPY MOTHER'S DAY, MAK !  
thanks for everything :')

Photobucket

May 01, 2011

I'M iN LoVE

Title posting nih macam hape lagi. Love with sapa? Hai.  Tolong eh. Tak de langsung masa-masa nak lakukan 'maksiat' nih. Buang masa ja. Aku ada benda lebih penting. 


Alamak. Dah bulan LIMA !!! Apa aku dah buat untuk hari-hariku ? Masa-masaku ? MASYA ALLAH. Aku semakin stress hari demi hari. SPM IS CALLING MY NAME. BM, BI, SJ, PI, MM, TI, MT, BL, CHE and PHY. Kenapakah aku terlalu cuai selama ini ? Aku ada benda yang paling penting nak kena kejar. OMAIGOD. Relax Azizi relax. Dah la result Add Math jatuh baru-baru ni. Haih. Tension betul la. Soalan yang cikgu buat tu bukannya sebijik macam SPM. Tu baru macam kuiz namanya. Tapi, SPM lebih complex. Aku berkemungkinan dapat A kah ? Kalau BM, PI, SJ tu boleh la. Tapi yang lain ? ARGGHHH !! 

Arwah ayah pesan suruh belajar elok-elok. Tapi mana aku letak pesanan tu ? Dalam locker Beseri kah ? Mana mungkin. Aku confuse. Mana aku nak start study dulu lepas ni. Hurm .... Add Math, baru sikit-sikit lepas. Alahai. Aku kena buat jugak. Setiap hari mesti kena stay up. Tapi boleh kah? Bangun pun mak yang gerak. Nak azam sendiri ? Hurm. BAHANG SPM MAKIN TERASA ! PANAS KOT ! Aku ? TAK MASAK LAGI ???!!!! APA YANG DAH JADI NI ???!!! 

SPM bukan senang macam UPSR and PMR. SPM penentu hidup dan kerjaya masa depan. Nama pun penentu, mesti lah hard macam batu kat laut. SPM !!! 14 NOVEMBER ! Betul tak ? Anyway, doakan aku ya bagi yang baca post nih. Doa anda penentu segalanya. Hoping for the best. Mintak maaf dari ujung rambut sampai ujung kuku kaki. Kalau ada terkasar bahasa, harap dimaafkan. Kalau ada termakan and terminum, maafkan ok. Saya hanyalah insan biasa. Bukannya maksum seperti utusan-utusan Allah yang tak pernah melakukan dosa.