May 09, 2011

DAKWAH DARI SAYA.

By the way, ASSALAMUALAIKUM W.B.T.



Saya sangat terkejut bila abang saya cakap benda ni. And benda ni saya ambik dari wall FB abang saya. And my reaction is WHAT ??!!! Saya percaya dengan benda nie. Saya mintak reader tolong percaya benda nih. Okeh, saya nak buktikan, kenapa anda percaya pukul something-something and bila mai time Maghrib, anda kena bukak posa walaupun masa bukak posa tue tak tau lagi ? SEBAB APA ? Kan kan kan ? Ni bukan ramalan macam 2012. Kalau anda masih berdalih dengan kenyataan ini, dah ternyata anda dikaburkan dengan usaha-usaha gelap YAHUDI. Jangan gelak. Saya terlalu serius sekarang ini. Saya hampir takot and even menangis akan kebodohan saya. Saya langsung tak ambik tau benda nih. Sedangkan Rasulullah S.A.W. telah berpesan umat Islam harus menguasai 3 benda ja, that is berenang , , memanah, and menunggang kuda. Dalam kata-kata Nabi Muhammad nih, mesti ada logiknya kan tentang our future. Kalau tak, masakan Rasulullah cakap macam tue. Dalam hati anda mesti pernah terlintas : naik kuda ??!!! eee....old fashion. yuckss !! That's mean anda BONGOK. Sori. Harsh word. Functions tiga perkara ni kerana bila planet Nibiru melintas di langit Bumi, that is cahaya kemerah-merahan di langit , petanda kiamat tu, akan ada satu perkara yang terjadi iaitu all electronics are dead. So, no more computers, no more vehicles, no more e-pay, no more moneys * ye lah..duit la ni pun keluar dari ATM. So, there's no more. We become to the basic. Just one thing that we use is our energy and DINAR EMAS and DIRHAM PERAK. Tu lah satu-satunya kita guna. No more electronics ! Macam kad kredit, even though orang putih nowadays menghapuskan duit kertas ! And beli dinar and dirham tu. That's mean depa dah tau semua ni. Kenapakah kita masih nak keras kepala ? Pernah dengar pasal Armageddon ? Pernah kan ? Peperangan antara umat Islam and non-Islam akhir zaman bila lintas Planet Nibiru kat langit Bumi. Okeh. Ni lah fungsi sebenar Baginda S.A.W. suruh kita kuasai 3 perkara tu. Nak perang pakai apa ? Guns ? Bazooka ? MANA ADA ! NO MORE ELECTRONICS ! Therefore, MEMANAH .. that's the only way termasuklah guna pedang anad whatever macam peperangan NABI MUHAMMAD dulu menentang kaum-kaum yang ketegaq tu. Orang putih la ni pun dok sibuk buat pedang dari titanium, apa fungsi dia ? Sebab dia tau benda ni akan jadi. Tak caya ? Cuba kaji sendiri. And tak pelik ka kenapa orang putih selalu ajaq anak-anak depa dari kecik lagi berenang, naik kuda and even memanah ? CUBA TENGOK ! Sedangkan kita umat Muhammad S.A.W pun tak buat, depa pulak buat apa BAGINDA suruh, tak sedarkah betapa JAHILnya kita ? Dari awal depa dah kaji benda ni mesti jadik, dalam Al-Quran pun dah kata. APA YANG NAK DIBANGKANGKAN LAGI ? Therefore, peperangan kita dengan non-Muslim hanyalah to the basic. Like what Muhammad do. Because there is no electrics and electronics appliances anymore. How about kereta ? NO ! Just bicycle because we use our energy, right ?

Kemunculan Imam Mahadi untuk membantu umat Islam. Imam Mahadi now adalah remaja. But no one knows. Maybe he is one of us. How about NABI ISA A.S ? Untuk membunuh orang yang still mengamalkan sistem riba. Paham tak ? Maksudnya, riba yang kita dok amalkan la ni, macam faedah, bunga, saham, ASB. Tu lah riba. Cuba pahamkan konsep riba and contoh-contoh dia tu ? Ada kaitan kan ?

And then, kemunculan DAJJAL pula, dikatakan sangat HENSEM ! MASYA ALLAH ! Siapakah pengikutnya yang paling ramai ? Of coz la perempuan. Ya. Perempuan2 di luar sana. So, diminta anda kuatkan akidah, iman and all of that about Islam. DAJJAL ni geliga tau tak. Banyak taktik dia nak kenakan kita. So, beware of it.

And dimintak perempuan-perempuan yang MASIH TAK MEMAKAI TUDUNG kat luar sana, diminta pakai ye. Saya tak nak dimasukkan ke neraka atas sebab tak tegoq mpa. Saya dah cuba. Alhamdulillah. We are part of family. Semua umat Islam adalah bersaudara. Jadi, apa gunanya saudara ? Paham-pahamkan.

And lastly, about Malay, yes, we are, MELAYU . BUAT APA NAK RASA RENDAH DIRI SEBAB KITA MELAYU ? We are the great. Kita hebat * bak kata Syafiq Jamaluddin. Kita adalah segalanya. Kajian nih, kajian, DNA kita adalah sebahagian dari DNA Nabi Ibrahim A.S. Tak percaya ? Cuba kaji sendiri. Therefore, we are a part of Rasulullah S.A.W. MASYA ALLAH ! I'M TOTALLY PROUD OF IT ! JUST WANT TO BURST INTO TEARS ! Kisah Nabi Sulaiman pun ada cakap orang yang bina istana baginda. Right ? Tu lah kita. Ya. Melayu. Kita adalah pakar dalam segalanya. Mustahil baginda jemput kita buatkan istana sedangkan masih banyak lagi bangsa lain yang boleh buat? Percaya tak ? Nak buktikan kah ? OK. Kenapa nelayan-nelayan kita tak pernah guna kompas bila keluaq ke laut, even though jauh dari darat ? Tapi bangsa lain tetap guna kompas? Tu lah buktinya. Kita pakar. And buat apa kita nak agungkan piramid yang ada kat Mesir yang dibina FIRAUN LAKNATULLAH tu ? Kita pun ada ! Tak percaya ? OK. Ni masih dalam kajian, we have the great great great great pyramid ever. DALAM SOUTH CHINA SEA.

Pernah tak terfikir tentang sejarah penubuhan Melaka ? Islam datang ke Melaka ? Pernah tak ? Syeikh apa ntah yang datang tu. Beliau dapat perintah dari Muhammad S.A.W. Melayu. The pure heart one. Senangkan kita terima Islam sebagai agama kita. Menolak agama Budha. Even though Sultan Melaka time tu pun mimpi akan Nabi Muhammad s.a.w. And bila dah bangun pagi, dia dah dikhatankan. This is totally like a miracle. Bangsa Melayu adalah bangsa terbaik di dunia. Rasulullah Tapi sebab apa kita jadi macam ni ? Sebab kesan dari penjajahan. So, come on guys. BACK TO THE BASIC. WE ARE MALAY ! WE ARE ISLAM !

So, ingat perkara ni : MEMANAH, BERENANG, MENUNGGANG KUDA. 

AND TOLONG JANGAN BERDALIH. JIKA TERBIT PERSOALAN SEPERTI : KITA TAK BOLEH PERCAYA BENDA NI SEBIJIK-SEBIJIK....AND WHATEVER... that's mean something memainkan fikiran anda. HELLLLOOOOO GUYS ! THIS IS WHAT MUHAMMAD TOLD TO US !

0 comments: