May 14, 2011

Orang Tua Tukar Jadi Kanak-Kanak RIBENA !!!

Masya Allah. Apakah yang saya merepek ni ? Orang tua pun boleh tukar eh ? Mustahil. Tak logik. Karut. SAYA TAK PERCAYA. Titik. Anyway, apa yang menyebabkan orang yang dah besar gedabak boleh tukar jadik kekanak ribena ?!! Saya terlalu pening. 


ARGHH ! Saya geli giler. 


Nak tau tak kenapa fenomena ni boleh jadik ... sebab .... tercetusnya minda manusia ni untuk hasilkan sebijik MACARONS yang agak mahal la. Asal dari France. Wah. Dari France. Selalu dimakan time waktu petang, pekena dengan kopi ke, tea ke, fuhh... sambil hirup udara Perancis atas beranda rumah. WAH. Saya suka saya suka *over. Kalau kat Malaysia nih, harga sebijik pun dah mahal, plus minus RM 2.00. Mahal tak ? Ye lah, dah la kecik, tak berapa kenyang sangat. Tapi comey comey. Halahai. Ngidamnya. Tue la dikatakan orang tua tukar jadik kanak-kanak ribena, bila nampak ja macarons, jadik gelabah kera. Saya menaip ni pun disebabkan Nuffnang memanjang iklankan benda yang menggeramkan ni. Tapi, tau ka MACARONS tu apa ? Ni ha. 

OMAIGOD! Saya pun mahu. 


Nampak macam Dorayaki. Tapi bukan. Hurm. Alamak. Ngidam dorayaki la pulak. Tak pa lah. Nanti pegi jusco beli tiga. Tapi tau ke macam mana nak buat benda ni ? Haha. Agak renyah di situ dan saya pun macam renyah nak menaip. Sebab tu lah mahal agaknya. So, saya just bagi link ke blog ni. K ? Jangan salahkan saya kerana saya malas nak menaip. Haha. NAK MACARONS ? RESEPI SINI. Kalau dah dapat buat tu, jangan lupa kirim kat saya ye. Hehe. Saya tau anda memang seorang yang BAEK. So, jangan nak kedekut. Bak sini. :P Anyway, saya nak ending post saya ni dengan mouth-watering tengok gambar kat atas tu. Haha. OK guys. Don't forget to comment below ye. 

0 comments: