July 25, 2011

Wingardium Leviosa * =.=


Tengok tajuk and video kat atas tu. Mesti ada yang dah tahu spell ni. Korang baca, ada lah pinggan mangkuk yang akan melayang jap lagi. Kih kih kih. Macam orang nak bercerai pulak. First time dengar perkataan ni, perkataan yang paling popular apabila first time tonton movie nih, Harry Potter and The Sorcerer's Stone dekat TV3 tahun 2007 bulan Julai. Hoho. Agak ketinggalan di situ. Dulu-dulu tak reti nak tengok movie nih, kakak punyalah sakan membeli, saya pun sakan melarikan diri. Rasa macam boring je siri Harry Potter nih. Tu sebab tak tau muqaddimah siri Harry Potter ni. When TV3 buat Mega Movie hari Jumaat tu, bulan Julai tahun 2007, tetiba pulak rasa terdetik hati nak tonton movie ni. And dia dah mula, dia dah MULA !!! Fulamakkk ! 

Kenapa terlalu hebat movie nih ? Starting pun dah menambat hati. Aiyoyo. Ruginya saya selama nih. Hari tu lah hari first saya tidur lewat sepanjang saya hidup coz nak perhabiskan movie nih, rela bersengkang mata, dibancuh lagi kopi supaya tak mengantuk. Huhu. And habis dalam pukul 2.00 a.m. macam tu. Pastu terbawa pulak ke mimpi. Walaweyh. And tomorrow tu, saya selongkar abis kabinet kakak saya simpan CD and DVD, and yeaahhh ! Dah jumpak movie-movie Harry Potter nih. So, saya play lah movie-movie tersebut. And suddenly tu pulak cousins mari ke rumah. Gossip sakan lah kitorang pasal last night punya movie. Hohoho. OMG ! Still remember bila kitorang sediakan setting untuk berlakon ala-ala Harry Potter. Best best. Tu lah orang cakap ' senior year of bebudak'. Hehe. 


Novel-novel abis saya kutip kat Popular. Tengok, betapa fanatiknya saya. Giler arh. Sampai arini, masih mencari-cari novel Deathly Hallows, masih tak jumpa lah ! Abis stok ke hape ?? Novel Bahasa Inggeris je ada. Sapa nak baca ? Grr... ini membuatkan saya nak tukar HULK. Tak pe lah. Asalkan bahagia. 

Masa tahun 2007 tu, bulan Julai jugak, keluar siri Harry Potter yang kelima. So, saya tak terlepas ! Tak tengok kat wayang, CD kan ada dijual, beli je. And 2009, time tu nak amik PMR, keluar Half-Blood of Prince. Pastu, 2010, lepas balik dari MRSM Beseri seminggu, keluar pulak Deathly Hallow Part 1 * nak bagitau jugak benda nih. And at last but not least, DEATHLY HALLOW PART 2 2011 !!! ARGHHHH !  Best giler. Walaupun just tonoton kat NOVAMOV, saya tetap berpuas hati..tak pe. Nanti kalau ada free time, saya jejak lah kaki kat TGV Jusco PERDA. Anyway, Hermione kali ni nampak kelakar lah bila jadik Bellatrix. Hehe. And I miss Bellatrix !!! Ye ke ? Anyway, Bellatrix or Helena Bonham Carter memang chiaannntik.