October 01, 2011

Buang Border kat Header ( Minima Template )

Assalamualaikum ya para blogger sekelian.
Banyaknyer tuto aku buat hari ni. GRR. Never mind, asalkan bahagia. 

Kali ni aku nak buat tuto pasal border kat header pulak. Selalunya, benda ni 
jadik masalah kritikal untuk newbies. Sama la jugak aku
masa baru-baru masuk dunia blog nih. And benda selalu kena kat 
pengguna MINIMA TEMPLATE.


Photobucket

Nampak tak ada border kat situ Siap double lagi. Haduh. So, macamana
nak delete border tue

1.  Pergi ke Dashboard Design Edit HTML Expand Template Widget 

2.  Tekan CTRL dengan F dan cari code bawah ni. 
#header-wrapper {
3.  Bila dah jumpak code tu, korang try scroll bawah sikit. Nanti korang akan jumpak code kat bawah ni.
border:1px solid $bordercolor;
4.  Bila dah jumpak, automatically korang tukarkan 1px kepada 0px

5Next, tekan CTRL dengan F dan cari code bawah ni pulak.
#header {
6.  Scroll bawah sikit and then korang akan jumpak code ni.
border:1px solid $bordercolor;
7.  Secara automatik jugak, tukarkan 1px kepada 0px

5.   PREVIEW dulu. And then baru SAVE.

0 comments: