October 01, 2011

Buang Border kat Image

Assalamualaikum semua. Haduh. Penat penat penat
Untuk kali ni pulak, GG nak ajar korang tuto nak buang border yang melekat kat 
image korang. Buat menyakitkan mata je kalau ada, betul tak Kalau tak, 
kenapa korang cari tuto nih Haha. Kira betul la tu.

Tengok. Kucing ni pun dah penat yang amat. Dia cakap,
" Bila aku boley bukak FB nih ? Dia ni asyik melayan Blog je. Rawwrrr. "

1.  Dashboard Design Edit HTML Expand Template Widget 

2.  Tekan CTRL dengan F serentak, pastu cari code kat bawah ni :
.post-body img, .post-body .tr-caption-container,
3.  Kalau dah jumpak code atas tue, korang automatically akan terlihat code macam kat bawah ni jugak kat bawah code korang cari tadi. * Boleh faham tak bahasa GG nih
.BlogList .item-thumbnail img {
padding: $(image.border.small.size)
background: $(image.background.color);
border: 1px solid $(image.border.color);
-moz-box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);
-webkit-box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);
box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);
4.  Number-number yang aku boldkan tue just gantikan dengan 0

5.  Itu aje. Now, boleh PREVIEW and SAVE then. 

" Mak ai .. penat gila nih. Mata dah berpusing-pusing dah tengok blog nih. Harap korang dapat sedekahkan sikit something kat aku yang tak larat nih. Huhu. Anyway, TQ membaca.  

0 comments: