October 01, 2011

Buat Efek Shadow di Template

Assalamualaikum semua. Aku start k.
Benda ni asalnya saya dah buat dengan warna lain, tapi hari ni baru tukar kepada shadow yang gelap sikit. 
Ye lah. Mana ada shadow yang pernah cerah. Salah di sisi undang-undang tue. 
OK semua. Kalau nak tau lebih lanjut tentang shadow kat template, try tengok gambar kat bawah ni. 
Photobucket

Kat border template tu ada shadow, kan Macam mana nak buat eh Nak kena suluh dengan lampu ka   Tak dak lah sampai macam tu. Jom kalau nak buat.

1.  Dashboard Design Edit HTML Expand Template Widget 

2.  Cari code #content-wrapper { ataupun  #outer-wrapper { , ikut template yang korang guna k. Cara nak senang, just tekan CTRL dengan F serentak kat atas shiny keyboard korang tu.

3.  Kalau dah jumpak, bagus. Just PASTE code di bawah ni kat bawah #content-wrapper { tadi ye kawan-kawan sekelian. 

-moz-box-shadow: 0 0 0px #ffffff; 
-webkit-box-shadow: 0 0 0px #ffffff;  
box-shadow: 0 0 0px #ffffff;

4.   0px tu ikut kesesuaian lah ye. #ffffff  boleh ditukar jugak. Try tengok kaler-maler kat sini.

0 comments: