October 01, 2011

Centrekan Title Post dan Sidebar

 

Cara nak centrekan title post dan sidebar ni senang je. Ada sikit step-step ringkas yang kita kena buat. Kat sini, aku bahagikan step-step ni untuk POST dan SIDEBAR. 

TITLE POST

1.   Dashboard Design Edit HTML

2.  Tekan CTRL dengan F dan cari code h2, h3 { atau h3.post-title

3.  COPY and PASTE code ni kat bawah code yang korang cari tadi ok. 
text-align:center;
TITLE SIDEBAR

1.  Dashboard Design Edit HTML

2.  Tekan CTRL dengan F dan cari code h2 atau .sidebar h2 { 

3.  COPY and PASTE code ni kat bawah code yang korang cari tadi ok.
text-align:center;
4.  PREVIEW and SAVE.

2 comments: