October 01, 2011

Disabled Right Click ( BerSMS )

Assalamualaikum.
Disabled Right Click ni kira macam pak cik guard sekolah jugak la.
Tak bagi orang ambik sesuatu sembarangan je.
So, kalau ada orang cuba nak curik gambar atau property korang kat belog, terus-menerus dia detect dengan alert message.
Macam kena tengking dengan pak cik guard jugak lah gayanya. 


Just follow step di bawah ni oke. 

1.  Dashboard Design Add Gadget HTML / JavaScript 

2.  Kosongkan title korang dan PASTE saja code kat bawah ni. Alah, senang tahap makan biskut meri. 

<script language=javascript>
<!--

//edit by unwanted


var message="nak curi lah tu ? sori lah ye. aku kedekut sikit.";

///////////////////////////////////
function clickIE4(){
if (event.button==2){
alert(message);
return false;
}
}

function clickNS4(e){
if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){
if (e.which==2||e.which==3){
alert(message);
return false;
}
}
}

if (document.layers){
document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);
document.onmousedown=clickNS4;
}
else if (document.all&&!document.getElementById){
document.onmousedown=clickIE4;
}

document.oncontextmenu=new Function("alert(message);return false")

// -->
</script>
Text yang aku boldkan dengan warna merah tu just gantikan dengan warna kesukaan korang. Boleh amik kat sini. Maaflah kalau text percubaan atas tue terkasar sikit ye. * PLEASE MAKE SURE YOU NOT TRY IT ON YOUR BLOG Text tu adalah message yang akan timbul ada someone right click. K

3.  SAVE. 

Terima kasih daun keladi.

0 comments: