October 01, 2011

Favicon

Photobucket 

Nampak tak teddy comel tepi blog's name aku tue  
Yah. Itulah orang kata FAVICON. 
Usually, blogger pasang favicon ni untuk buat blog diorang lebih attractive, lawa, comel and sebagainya. 
Tak de lah asyik-asyik logo Blogger.com je. Kan So, jom kita try buat ye. 

1.  Dashboard Design Edit HTML 

2.  Tekan CTRL dengan F serentak, and then cari code kat bawah ni. 
</head> 
3.  Kalau dah jumpa, korang COPY pulak code kat bawah ni dan PASTE kat atas code yang korang cari tadi k. 
  
<link href=' URL ICON ' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/>
href=' URL ICON ' rel='icon' type='image/x-icon'/> 
4.  URL ICON tu just gantikan dengan URL yang korang nak k. Easy peasy dizzy lah. Bleh cari kat sini. Pastikan URL tu kecil-kecil molek je ye. Kang kalau besar sangat, tak menarik pulak.

5.  SAVE.

Kat sini aku ada sediakan icon-icon yang kiut-miut. So, kalau suka, just copy URL dia and gantikan URL ICON

 
http://dl5.glitter-graphics.net/pub/2822/2822945piw7rp4f8j.gif
http://dl3.glitter-graphics.net/pub/1365/1365073wigu8m1ypa.gif
http://dl4.glitter-graphics.net/pub/595/595124bdor0vwrjd.gif
 
http://dl2.glitter-graphics.net/pub/1968/1968442c12tah0z9j.gif
 
http://dl7.glitter-graphics.net/pub/361/361237euk85wk5vi.gif

0 comments: