October 24, 2011

Freebies : Background Kiut Miut

Assalamualaikum. 
Arini, alamak, malu la pulak, thihihihi, aku nak share dengan korang background yang cute.
Kalau nak, just copy URL and PASTE dalam belog. 


http://fc01.deviantart.net/fs70/f/2010/015/8/8/Pink_Bubble_Background_by_smallrinilady.jpg

http://fc04.deviantart.net/fs70/f/2010/013/6/c/Bubble_Blue_Background_by_smallrinilady.jpg


http://fc00.deviantart.net/fs49/i/2009/213/3/5/cute_polka_dot_stock_2_by_ButterMakesYouFat.jpg


http://dl.glitter-graphics.net/pub/2734/2734521issu0wenru.png


http://dl9.glitter-graphics.net/pub/680/680929ekz1vdmoz9.gif


http://dl10.glitter-graphics.net/pub/1053/1053440muqfu7ec2y.gif


http://dl.glitter-graphics.net/pub/966/966791jqique1gpi.gif

Camner nak letak background semua ni eh

1.  Dashboard Design Edit HTML 

2.  Tekan CTRL dengan F serentak dan cari code ni :
body {
3.  Copy code bawah ni :
background: url( URL BACKGROUND );
4.  Paste betul-betul kat bawah  code body { tadi. 

5.  Preview dulu. Kalau tak de masalah, boleh SAVE. 

p/s : background yang aku carik kat internet nih banyak yang warna PINK Apakah.

3 comments: