October 01, 2011

Note Under Post

Assalamualaikum semua.
Masuk kali ni, dah berapa tuto aku buat dalam sehari. Huh. Semangat. 
Maghrib dah masok ni. Kena cepat nih.
OK. For ur information, note under post ni sama je macam nota kaki korang. I mean,
bukan kaki korang. Yuckss ~~
Cuba tengok contoh gambar aku snap dari blog aku sendiri. Ni lah orang kata 
NOTA KAKI !

Photobucket
1.  Pergi ke Dashboard Design Edit HTML Expand Template Widget

2.  Tekan CTRL dengan F serentak dan cari code ni :
<data:post.body/>
3.  Lepas dah jumpak code kat atas tue,COPY and PASTE code kat bawah ni di bawah code yang korang carik tadi.
<hr/><center>NOTA KAKI ANDA</center><hr/>
4.  NOTA KAKI ANDA tu just gantikan dengan ayat yang korang nak letak. 

5.  Kasi PREVIEW dulu. And then baru korang SAVE. 

Kan dah abes Aku pun boleh pegi solat Maghrib kejap. Hehe. Kalau tak faham, comment lah ye.

1 comments: