October 19, 2011

Shadow pada Text

 
Burn the midnight oils.

Assalamualaikum semua. Huaarghh.
Meh sini aku nak ajar lagi sebelum aku tidur. 
Kita buat shadow pada text pulak. 

1.  Dashboard Design Edit HTML Expand Template Widget 
2.  Cari code ni. ( Tekan CTRL dengan F serentak )
.post-body {
3.  Selepas dah jumpak code kat atas tadi, korang COPY pulak code kat bawah ni dan PASTE code kat bawah ni di bawah code  .post-body {
text-shadow: 1px 1px 2px #FFFFFF;
4.  Kalau korang nak tukar warna shadow tue, just tukarkan warna   #FFFFFF kepada warna yang korang nak. Boleh carik code warna kat sini.

5.  PREVIEW dan SAVE.

0 comments: