October 01, 2011

Tukar Warna Highlight


Tak boring ke kalau highlight asyik warna biru je Jom try tukar. Banyak jenama ada. Stabilo, Pelikkan Korang nak apa, semua ada kat intenet. * Actually, aku tipu. Hehe. 


Cuba korang highlight any words dalam blog aku nih, tengok, lain dari yang biasa, right So, termenung apa lagi, jom start. 


1.  Dashboard Design Edit HTML


2.  Tekan CTRL dengan F dan cari code kat bawah ni. 
a:link {
3.  Dah jumpak Bagus. Then, COPY dan PASTE code kat bawah ni kat atas code korang carik tadi ok. 
::-moz-selection {
background:#48C1C1;
color:#000000;
}

::selection {
background:#48C1C1;
color:#000000;
} 
4.   #48C1C1 adalah warna untuk background apabila korang highlight. #000000 pulak warna untuk tulisan apabila dihighlightkan. Warna-warna tu boleh dicari kat sini ye.

0 comments: