October 01, 2011

Update Box

Assalamualaikum evelibadi. 
Puas GG selongkar abes code dalam blog GG nih. Penat la jari nih.

Korang semua nak tak update box Update box ni plus minus macam ni lah.

Photobucket 

1.  Pergi ke Dashboard Design Add Gadget HTML/JAVASCRIPT

2.  COPY and PASTE code bawah ni ke dalam HTML tadi. 
<center style="text-align: right;"><span class="Apple-style-span" style="color: #000000; font-family: Verdana, 'Times New Roman', serif;"><b>Updates.</b></span></center><div style="Background-image:url(URLGMBR); repeat; padding: 5px; border:1px solid;"><center><marquee>Ayat gramatis korang.</marquee></center>
3.  #000000 adalah colour code. Korang boleh carik kat sini. URLGMBR pulak link untuk background korang. Site ni ada sediakan banyak background cute-mute. Ayat gramatis korang pulak adalah ayat korang apabila diview melalui blog. 

4.  Kalau dah OK semua, boleh SAVE. Ayat gramatis korang tu boleh diupdate bila-bila korang nak. Macam korang update status kat Wall FB korang lah. 

0 comments: