December 08, 2011

Shadow Effect Pada Post Title dan Sidebar Title

Photobucket

Hey semua. Akhirnya, GG dah kembali menghapdet belog beliau yang penuh dengan sarang tikus. Oh wow ! Nampak hebat tikus di sini. 

Arini GG nak buat tuto tentang shadow effect kat post tile .. dan sidebar title. Hehe. Korang tau kan apa tue ? So, malas nak terang panjang-panjang. Huhu. Jom start.

 POST TITLE 
1.  Dashboard Design Edit HTML klik Expand Widget Template

2.  Tekan CTRL dengan F serentak, dan cari code ni : 
h3.post-title {
      kalau tak jumpak code tadi, korang cari code kat bawah ni :
.post h3 {
3.  Copy code di bawah ni pulak, and then korang paste kat bawah code yang korang cari macam kat atas tadi.
text-shadow: 2px 2px 3px #FFFFFF;
4.  Preview and SAVE.


SIDEBAR TITLE 

1.  Dashboard Design  Edit HTML Expand Template Widget 

2.  Tekan CTRL dengan F serentak dan cari code ni : 
h2 {
3.  Pastu, korang copy code kat bawah ni dan paste kat bawah code yang korang cari tadi. 
text-shadow: 2px 2px 3px #FFFFFF;
4.  Preview and SAVE. 

#FFFFFF tu adalah code warna bagi warna putih. Cari code warna yang korang nak kat sini

0 comments: