December 14, 2011

Tutorial : Cara Atasi bX-l4u1mh Error

Photobucket 

Hyep semua. Waalaikumussalam kepada yang bagi salam. 
GG dah start tension giler. Huhu. Masalah la blog nie. Blog GG dah terkena

bX-l4u1mh Error

Oh wow ! Agak geram di situ. Huhu. Error ni jadi kat bahagian design.


So,  tadi GG try carik tutor repair error ni dan alhamdulillah, jumpak jugak. Dari blogger Indonesia. Dia cakap error ni memang error yang the latest popular di blog. Tutor ni tak pulihkan error tue, tapi menggunakan cara alternatif. 

Credit to : Tosu777

1.  Bila korang dapati error ni terpampang menyakitkan mata di bahagian DESIGN, korang kena  SIGN OUT akaun blogspot korang dulu ( pengguna Firefox ).

2.  Selepas SIGN OUT, korang bukak ( SIGN IN ) pulak akaun blogspot korang di Google Chrome.

3.  Pergi ke bahagian DESIGN blog korang, and alhamdulillah, dah tak de error. 


Kalau masih bermasalah, just rujuk blog Tosu777 ni ok.

5 comments: