December 26, 2011

Tutorial : Elakkan Facebook Ditangan-Tangankan Hackers

Photobucket 
 Hye semua. Azizi Said kembali. 
Kali ni nak post tutorial elakkan Facebook korang daripada digodam hackers.
Korang tau kan, semenjak dua menjak nie ade je post-post kat Facebook yang mempunyai gambar yang tiada roh ( means 18SX ), chat yang bukan kawan korang tulis, dan spam di wall korang. 

Jom kita amik langkah selamat okey. 

1.  Log In Facebook korang.

2.  Tengok navbar Facebook, kat sebelah HOME ada down arrow kan ? Klik arrow tue. 

3.  Then, akan keluar macam ni kan ? Korang klik account setting. 

 

4.  And then, akan muncul screen macam kat bawah ni. Kat sebelah kiri, ada word SECURITY. Klik word SECURITY tue ok. 

 

5.   Selepas tue, korang klik SECURE BROWSING pulak. And then muncul macam gambar kat bawah ni. 

 

6.   Kat situ ada Browse Facebook on a secure ..... kan ? And kat sebelah tue ada box kecil. Klik box tue. 

7.  Then, apa lagi .. SAVE CHANGES. Itu je. 
 
8.  Nanti kat URL FACEBOOK korang akan jadik macam ni OK. Warna hijau untuk 'https'


3 comments: