December 14, 2011

Tutorial : Shadow Link Hover

Photobucket 



Hye semua. Dinner belum ? Yang belum lagi tue, jangan makan dah ye. Dah lewat dah nie. Huhu * merepek je keje. 

Kembali ke pangkal jalan, arini GG nak buat tuto lagi. Suka suka ? 
Cik Teddy kita request tau. Btw, try korang hover kat nama Cik Teddy tadi, ada shadow betul tak ? Hah .. tue la dipanggil shadow link hover. 
psst : Alang-alang hover tue, klik dan follow sekali blog Cik Teddy.
1.  Dashboard Design Edit HTML Expand Template Widget

2.  Tekan CTRL+F dan cari code ni :
]]></b:skin>
3.  Copy code di bawah ni dan paste di ATAS  code ]]></b:skin> 
a:hover { 
text-shadow: 1px 1px 3px #5b3f3b; 
text-decoration: none; 
}
     #5b3f3b adalah code warna. Tukar ikut kesesuaian kat sini
     nombor yang warna biru tue adalah saiz shadow korang. Ubah ikut kesesuaian ye. 

4.  Preview dan SAVE. 

TADAA ~~ 

Comment di bawah ye. TQ. 

2 comments: