January 31, 2012

Kasut Aneh

Hai dan waalaikumussalam. 

Kali ni nak share pasal isu kasut pulak. Apa-apa pun, ni bukan pasal isu kasut kat Burma dalam buku teks Sejarah Form 5. Hee. 


Tak tau why guna ikan as pelapik kaki. Nak tambah bau kaki lagi agaknya. -.- 


Ni pun satu. Kot ye pun geram tikus kat dalam rumah makan jajan korang, tak payah la sampai jadikan dia kasut. 


OMAIAZIZI! Kalau kasut ni sumpah aku nak. Sesapa nak sponsor ? Hee. 


Baik tak payah pakai kasut kalau macam ni. -.-

Geli ? No komen. 


OK lah. Pong pang sana sini time nie. Huhu. Terkejut mak ~~ 

Harry Potter Kalau Ditangankan Jepun

Hai. Kembali bersiaran secara langsung. Hee. 

OK. Aku tak nak cakap banyak, tapi ni la rupanya kalau Harry Potter yang orang banggakan sangat tu diubah dalam bentuk anime. Maklumlah, tangan Jepun. Manga je la. Hak2. 


January 30, 2012

Lukisan Cahaya .. Wow Bulan !


Hai semua. Twinkle-twinkle little star ! Tido dah ea ? Sweet dream ! 

Ni aku nak share ngan korang pasal lukisan cahaya nie. Maklumla, time sekolah dulu tak teringin bab-bab seni nie. Sekarang ni baru nak menggatal tangan. Apakah ! 



Muzik pon sampai bercahaya ke ? Ni macam kes AJL je. Hoho. 


Ni lagi satu. Ceh ceh ceh dan ceh. 



Nasib baik ni cuma lukisan, kalau lah betul. 

Kenderaan Mesra Alam


Hai semua. 

OK. Korang tau kan dunia dah alami krisis pencemaran ? So, macam mana kalau kita try benda kat bawah nie. Masalah duit ? Ada saya kesah. Hakhak. 



Kalau korang rasa nak berlakon dalam filem, cuba guna nie. Haha.

Ni nampak macam zaman Charlie Chaplin ja. Sesuai la dengan mesra alam .. zaman Charlie Chaplin lah katakan. 

Ni macam dah sah nampak mesra alam. Siap kipas bagai. Design pun ala-ala kereta kuda je. Btw, mana kuda pergi ? 

Alamak. Cute la kereta ni. Aku pun boleh pengsan kalau dapat kereta nie. Grr.

Alahai. Aku rasa kereta ni macam permainan adik-adik korang je. Cer korang tengok kat dalam kotak permainan adik korang, mana lah tau kena curik ea. Haha. 


Kenapa Aku Rasa Rindu ?

Hai semua. Tak tido lagi ke ? Ish ish. Tahan sungguh ye mata korang. 

OK. Aku nak berceritera KISAH HATI aku tatkala merenung SUNGAI LUI yang dimendungkan AWAN NANO. Oh cukuplah ber-AJL segala. Haha. 

Aku just rindu diorang je. Huhu. Bukan korang ye. Ni la family yang terhebat pernah aku jumpak, walaupun sebenarnya adalah kawan je, not real family. 

Hehe. Actually, sesiapa yang sini budak MARA, tau lah apa tue HOMEROOM kan ? And this is my homeroom .. and life at MRSM BESERI.   



Snap.


Experiment Crystal Tree @ Young Scientist Day 


Trace me ? Tak ? Ahah. Bagusla. 


OK la. Tak payah la nak letak gambar bagai. Berat loading nanti. Huhu. 

Pursue Study at PTPL Penang Campus



Hai semua. Waalaikumussalam kepada yang memberi salam.

By the way, tahniah kepada HAFIZ - AWAN NANO ! Menang Vokal Terbaik dan Tempat Pertama AJL 26. Simple je naik pentas, menang jugak. Huhu.

Hari Jumaat lepas, aku dikejutkan dengan surat tawaran sambung pelajaran ke Kolej PTPL kampus Penang dalam beberapa course yang dia tawarkan. Huhu. And aku nampak Foundation in Biological Science / Health Science tersenarai ! Oh tue lah course yang aku tunggu-tunggu selama ni.



But, kes jadi tak best bila aku tak dapat surat biasiswa ataupun sponsor. Huhu. Tawaran tue dah la dari IPTS. Mana nak korek duit. Sesiapa yang nak sponsor dibenarkan. Hakhak.

So, better korang klik iklan ChurpChurp tue cepat-cepat. Tak de lah. Just joking.

Tunggu dulu lah result keluar kan. Lagipun, IPTA pun best, kan ?

Intake bulan 2 nie. So, nak kena buat pilihan dulu lah. Aku pun bukannya berduit sangat. Huhu. Gatal tangan pulak nak masuk kolej swasta ni. Hehe.
IPTA or IPTS ? 

January 26, 2012

Aku Semasa Newbie



Hai dan selamat pagi semua. Waalaikumussalam kepada yang bagi salam. Hehe.

Okeyh. Tetiba terlintas kat kepala aku nak post citer semasa aku newbie dulu. Biasalah kan, time newbie hyperactive nak cari tutorial dan widget nak handsomekan blog. Rasanya kebanyakan newbie macam ni, kan ?

Time tu jugaklah kita mula berkenalan dengan blogger-blogger otai yang terer merer buat tutorial and freebies. Hehe. 

Tapi aku hairan, mana pergi BLOGGER LELAKI ? Aku sorang je blogger lelaki ? Tiap-tiap kali aku cari tutorial blog, mesti akan masuk ke blog kaum hawa. Hahah. Dah la belajar berblogging pun dari kaum hawa. Huhu. 

So, bila dah berminggu-minggu blogging, cari tutorial bagai, aku dah jumpak lelaki otai or jejaka hensem dalam dunia blog. First guy yang bertuah is WAN HAZEL.



And then aku jumpak pulak Mas Ahmad Safwan





Next, aku berkenalan pulak dengan orang utara ni ^^ .. Hafizzy Aziz




And lepas tue baru aku jumpak abang yang bermuscle nie .. Ben Ashaari


Actually, memang susah nak jumpak blogger lelaki. Huhu. Nasib ada best friends aku yang join sekaki. 

New blogger : Gana Pathy and Taufiq Zulhelmy


OK la. Nak out dulu. ^^

Tutorial : Cute Search Box


Azizi di sini ! Hai dan selamat tengah malam semua. 


OK, tuto ni kredit sepenuhnya kepada Rana. First of all, klik INI dan INI dulu. 

1.  Dashboard > Design > Add Gadget > HTML/JavaScript

2.  Copy code ni dan Paste dalam HTML box tadi:
<form action="/search" id="searchThis" method="get" style="display: inline;">
<input id="searchBox" name="q" onblur="if(this.value=='')this.value=this.defaultValue;" onfocus="if(this.value==this.defaultValue)this.value='';" style="background: #fff; border: #cdeff7 dashed 1px; color: #a7a7a7; font-size: 10px; width: 230px;" type="text" value="Search" vinput="" /> <input id="searchButton" style="background: #fff; border: #cdeff7 dashed 1px; color: #a7a7a7; font-size: 9px; padding-top: 3px;" type="submit" value="Go" /></form>
3.  SAVE !

Teka-Teki
Merah : Warna background search box
Oren : Warna border search box
Hijau : Jenis border ( dashed, solid, dotted )
Aqua : Tebal border 
Biru : Warna text di search box
PurpleText untuk kotak 'Enter' 
Hitam :  Text di dalam search box. 
 
Kalau korang tak faham, korang just try and error dulu. Kalau nampak tak lawa, perbetulkan apa yang patut.  ^^
 

January 25, 2012

# Wordless Wednesday

Here Azizi ! Nampak tak ? ^^ 

OK. Walaupun sekejap je lagi nak masuk hari Khamis, aku tetap nak post Wordless Wednesday. Hehe. 

404928_260469807355091_100001762212530_618753_2140934768_n_large
Ice-breaking

Hd_3ea500be0ea3ab0d3cd2bca6ed13e5ce_large
Busy 

When-hes-not-fighting-crime-hes-falling-into-boxes_large
Cute ?

January 23, 2012

中国新年快乐 ( Xin Nian Kuai Le )


Hyep semua. Waalaikumussalam kembali. 

中国新年快乐 

Senang cakap, Happy Chinese New Year ! Pagi tahun baru yang indah kan untuk rakan-rakan Chinese GG ? Hehe. Macam mana makan besar semalam ? Banyak angpau ? Nombor genap ke nombor ganjil ? Hehe. Banyak tanya pulak. Joking OK. 

Anyway, special dedicated for Vivian Tan and Vanessa Tan !

Hope enjoy Chinese New Year untuk Tahun Naga nie dengan seadanya sebagai Chinese-Muslim.  OK. Nanti kalau nak keluar ke Jusco PERDA jangan lupa bawak angpau lebeyh-lebeyh. Nak belanja aku lah katakan. 

"Tak malu betul aku ni."





OK dah. Assalamualaikum. 

January 20, 2012

Cek Dah Dewasa





Ohoi. Selamat malam dan hai semua. I'm back. 

Korang mesti rindu aku kan? Haha. Melawak je OK. 

Anyway, tadi aku pegi haircut. Oh, dah lama mak aku membebel sebab rambut aku tak dicantas dengan sabit lagi sejak seploh tahun. Ahah. Melampau la sampai seploh tahun. So, aku pun berbuat demikian. Baru je bercadang nak simpan rambut sampai kembang ala-ala Crazy Einstein atau rambut cendawan Dr. Rozmey. 

Best la tailor butcher barber tue gunting rambut aku tadi. Ye lah. Dah ada orang tolong mainkan kepala, rasa ngantuk je. Haha. Tapi sayangnya dia tak pandai spray air kat rambut, dia spray kat muka hensem aku! Oh, baguslah. Tak bagi aku tidur ar tue?

And haircut aku seperti biasa adalah RM 5.00 tapi aku terkezut manusia bila aku dah dicaj RM 6.00! Bravo la barber -.- Dia macam tau-tau je yang aku dah abis sekolah and bukan budak sekolah lagi. And selama ni aku menunggu bila agaknya haircut aku akan jadik RM 6.00. Dari dulu sampai la Form 5 haircut aku masih RM 5.00. Oh wow!

 

Ada senarai harga dilekat siap-siap kat dinding :
Haircut + Mustard = RM 7.00
Haircut secara manual ( ditarah lembu ) = RM 2.55 
Haircut kanak-kanak = RM 5.00
Haircut Dewasa = RM 6.00

Oh wow! Dia masih anggap aku kanak-kanak walaupun aku dah besar gedabak Form 5! And macam tau-tau je aku dah tamat sekolah rite now. Oh, kau stalker terhebat!

So, arini aku balik dengan berjalan dan naik motokar sikal ala-ala orang dewasa + matured gitu. Padahal aku masih macam budak-budak hingusan lagi, walaupun sekarang ni aku selesema. The best is kawan aku cakap aku gedik. Apakah. OK2. U will meet the new Azizi. Ahah. Oh, bangganya aku dah dewasa. Hak2.

Mak! Cek Dah DEWASA! :D