January 18, 2012

Merapu-Meraban




Hai semua. Waalaikumussalam kepada yang bagi salam.

Hari ni aku nak berkempen! Ceh. Okay okay. Hari ni memang wordless. Tak tau nak buat apa lagi. Asyik goyang kaki je kat depan komputer nie. Oh baguslah! Kucing aku pun join goyang kaki. 

Ape nengok-nengok? Aku dah bagi ikan patploh ekor, tak kenyang lagi. Bertuah kau.
Aku cadang nak keluar sebentar, nak amik udara petang. And apakah! Salji penuh di sana dan di sini, oh, di sinun sekali. "Merepek! Malaysia mana ada salji. Tue la. Aku mengajar Geografi kat depan, sibuk lekat kertas 'Kick Me' kat belakang semut. Bertuah!" jerit cikgu kat telinga aku dengan menggunakan loud speaker.



So, memandangkan dinner dah main nak menjerit, aku amik handphone cap kaki kucing aku nad buat calling untuk McD delivery. Oh, baguslah! Baru je cakap nak pesan burger, terus bagi alasan yang patut letak kat tepi longkang. 

Delivery penakut. Mementang la rumah aku ada buaya, piranha, jerung dan segala mak nenek tok wan moyang spesis ada. Hebat la. Now, aku menahan perut yang dah buat bising bagai. Grr. 


OK bla bla bla. Aku goreng kucing aku pun jadi. Halahai. Maafkan kakanda ye wahai kucing. 

Cukup-cukuplah tue merapu meraban woi! Kau balik pegi tanam jaggungg la!*versi Pilih Kasih.

Click HERE to read more about his nonsense story. 

0 comments: