January 17, 2012

Tutorial : Bold Word Hover




Hyep semua. Oh jawab salam dulu.

Hari ni aku terasa rajin yang amat nak bagi tuto kat korang. Oh, janganlah puji lebih-lebih kat saya. Puih. OK dah perasan sorang-sorang.

AKU RASA NAK MAKAN AYAM

Try hover ayat di atas. Nampak kan dia berubah warna? Hehe.
OK. Firstly, klik SINI.

1.  Dashboard > Design > Edit HTML > Expand Template Widget

2.  Search for this code. Tekan CTRL dengan F serentak OK.
b {
3.   Kalau takde, search code u { tambah code di bawah ni AFTER it.
b {
color: #000000;
}
      Kalau tak faham, tengok gambar contoh nie.


     Jelas?

4.  Copy code ni dan paste AFTER code number 3 tadi.
b:hover {
color: #FFFFFF;
-webkit-transition: 3s;
}  

5.  Preview dulu dan SAVE then.

Merah: colour sebelum hover
Biru   : colour selepas hover.     

I am trying my best untuk buat korang faham. Click HERE jika korang simpati. Hehe. 

2 comments: