January 17, 2012

Tutorial : Curve Border For Image

Photobucket 
 Hye semua. OK. Aku nak kena cepat ni. Aku tak buat itu dan ini lagi.

Firstly, tuto ni dicreditkan kepada T & F
Tau tak macam mana CURVE IMAGE BORDER tu? Try tengok gambar kat bawah.
Mozilla Firefox je. Yang lain tak boleh, rasanya. 




Nampak kan image tue macam melengkung ? Owh, jangan cakap korang tak nampak. Huhu. Kat penjuru tue macam melengkung sikit. Kawan aku ada seorang yang keja kat Kedai Cermin Mata. Aku boleh call dia kalau korang tak berapa nampak.. hehe. Joking. 

p/s: Gambar bertukar dari malap jadi terang tue adalah tuto yang berasingan.

1.  Dashboard Design Edit HTML

2.  Tekan CTRL dan F serentak dan search code ni:
/* Header
3.  Copy code ni dan paste SEBELUM code /* Header

img { filter: alpha(opacity=100); opacity: 6; }
img:hover { filter: alpha(opacity=75); opacity: 7; -webkit-transition: 0.5s; }
img {
-webkit-transition: 0.5s;
border-radius: 12px;}
4.  PREVIEW dulu and then baru SAVE.

OK lah. Click HERE please.  

2 comments: