February 04, 2012

Kenapa Aku ?

Hai dan selamat malam semua. 




Arini aku nak citer pasal kisah sedih aku. Nak dengar tak ? Actually tak sedih mana pon. Saja buat-buat sedih. So, korang kena sedih la kalau baca citer aku ni. Hee.

OK. Actually, aku rasa sedih dan takut sebab aku langsung tak mimpi apa-apa pasal result SPM aku ! Kawan-kawan aku banyak yang dah mimpi bagai pasal result SPM. So, aku macam mana? 

Aku rasa mcam dah hilang harapan nak grab banyak A untuk SPM. Cikgu-cikgu and family semua taruh harapan kat aku. Ya Allah, betapa sedihnya aku. Aku tak buat yang terbaik hari tu. 

Sekilas paper-paper SPM yang aku jawab hari tu : 

BM : Aku tak baca langsung pasal cerpen-cerpen yang kat belakang sebab aku sangkakan tahun baru untuk permulaan KOMSAS baru just masuk yang bahagian depan je. 

BI : Karangan aku macam hampeh! Aku kekurangan idea masa nak tulis. 

SJ : Ada segelintir soalan aku tak jawab habis sebab tak sempat! 

PI : Soalan convert tulisan jawi to rumi dan tanggungjawab anak-anak kepada ibu bapa aku tak jawab coz tak sempat!  

MM : Aku lupa steps! 

TI : Alhamdulillah senang walaupun susah sikit-sikit. 

MT : Aku tak jawab banyak soalan ! 

BIO : Aku jawab secara hampeh! 

CHEM : Planning experiment aku merapu coz aku tak tau experiment tu. 

PHY : Aku memang bodoh kat bahagian logic gates! 

Nampak kan ? Semua tak sempurna. Aku rasa malu nak jejak kaki ke sekolah. Kalau diberi peluang untuk ulang exam SPM, aku just jadi pak sanggup je. 

Ya Allah, tolonglah aku. :'( 

3 comments: